V kooperativní dvojkovce 2Gather od tvůrců Akropolis a Mysterium Kids se vyhýbáte laserům, jenže každý hráč vidí jiné
Novinka zdroj: Piatnik

V kooperativní dvojkovce 2Gather od tvůrců Akropolis a Mysterium Kids se vyhýbáte laserům, jenže každý hráč vidí jiné

21. 3. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Také máte rádi, když hry používají naprosto neotřelé komponenty a tím se zcela odlišují od zbytku produkce? Tak to by vás mohla zaujmout deskovka 2Gather, kterou na náš trh v češtině přináší vydavatelství Piatnik. Za hrou stojí Arthur Anguilla, Antonin Boccara (Mysterium Kids) a Jules Messaud (Akropolis).

2Gather zdroj: Piatnik

Jedná se o kooperativní hru čistě pro dva hráče, kteří se stanou zloději. Jejich úkolem je získat co nejvíc pokladů z jedné ze šestnácti obsažených místností ve čtyřech úrovních obtížnosti. A překážkou jim nebude jen čas, který odtikává pouhé 2 minuty na místnost, ale také všudypřítomné lasery.

A s lasery do hry vstupuje onen neotřelý prvek. Jsou totiž modré a červené, stejně jako brýle, které si nasadí každý hráč. S modrými brýlemi neuvidíte modré lasery, s červenými zase ty červené.

Jeden hráč se pak chopí mazatelné fixky a jedním tahem kreslí cestu místností od pokladu k pokladu s cílem vyhnout se všem laserům. Vidí ale jen některé z nich, takže musí naslouchat radám druhého hráče, který ho před lasery varuje.

Nejsou to naštěstí lasery, které by člověka rozříznuly vejpůl. Jednoduše se jejich protnutí na konci hry odečte od vašeho skóre (nasbíraného pokladu). Dohromady jde o zábavu na čtvrt hodinky, kterou byste v obchodech měli najít za cca 800 korun (možná se to nezdá, ale krabice není úplně kapesní).

Nejnovější články