V krvavém Dark Blood můžete své figurky oběsit na stromě, rovnou i v češtině
Novinka zdroj: Meeple Pug

V krvavém Dark Blood můžete své figurky oběsit na stromě, rovnou i v češtině

13. 6. 2024 13:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Témata temných rituálů, fanatických kultů a pokroucených sil ohýbajících veškerá zákoutí lidské mysli jsou ve stolních hrách hojně využívaná, především ve spojení s tvorbou H.P. Lovecrafta. Proto se asi nedá moc divit, že do těchto vod zavítalo i mladé studio Meeple Pug, které se v jeho chystané hře Dark Blood rozhodlo všechny tyhle prvky okořenit o lehkou dávku brutality.

Už z prvních obrázků a doprovodného videa pochopíte, že se v tomto případě jedná o čirou tematickou věc, zaměřenou především na náročnější 1 až 4 hráče, ideálně starší 18 let. Každý se ujme role vůdce jednoho ze čtyř asymetrických kultů (démonologové, čarodějové, nekromanté a soudcové zkázy) usilujících o nadvládu nad nebohou vesnicí. Takový účel však bude vyžadovat oběti, napětí, slušnou dávku strategie a časový vklad pohybující se od jedné do dvou hodin.

Z toho všeho vyplývá, že půjde o trochu hutnější eurovku, která v sobě míchá kontrolování oblastí, umisťování dělníků a sběr surovin. Všechny tyto součásti se dějí na herní desce, kde se nachází několik oblastí s rozdílnými efekty. A jelikož se tyto efekty na začátku partie volí náhodně, mělo by se pokaždé jednat o rozdílný zážitek vyžadující trochu odlišný přístup.

zdroj: Meeple Pug

Pokaždé však platí, že za získané suroviny si vylepšujete svou knihu rituálů, zlepšujete si účinky a postupně se dobíráte k lepším efektům. Také můžete po území rozsévat zkázu tím, že umístíte žetonek do pytlíku s událostmi, čímž si otevřete další rituály. No a jakmile si usmyslíte, že některý přisluhovač naplnil svou roli, klidně ho můžete oběsit na Stromu zatracenců, čímž se posunete na stupnici krve výše, tedy se dostanete k dalším bonusům.

Aby se to následně na stole hezky vyjímalo, tým se rozhodl do toho všeho zakomponovat přes 40 detailních figurek, které za příplatek 600 korun můžete získat zkrášlené inkoustem. Než se ale rozhodnete utratit jakékoliv peníze, je možné si v Tabletop Simulatoru celou hru vyzkoušet. Případně vášniví čtenáři se mohou pustit do pravidel.

Pokud budete výsledkem oslovení, můžete Dark Blood podpořit na Gamefoundu, kde ho i za necelých 2 500 korun získáte. A jelikož tvůrci cílovou částku dávno vybrali a dostali se až na 4,7 milionů korun, povedlo se otevřít i všechny bonusové cíle, kam patří třeba vylepšený insert, další karty s cíli a celkově vylepšené komponenty. Kdyby vám to všechno bylo málo, je ještě možnost investovat do knihy Occult and Rituals (artwork, kniha příběhů a krátké RPG dobrodružství v jednom) nebo několika obrazů.

Pro tuzemské hráče by navíc jedním z argumentů k pořízení měla být i skutečnost, že hra vyjde v češtině. Studio sice ještě nemá domluveného partnera, ale pokud by se nepodařil nalézt, rozhodlo se, že se o lokalizaci postará samo.

Ať už to ve výsledku dopadne jakkoli, krabice by přispěvatelům měla dorazit někdy během května 2025. Tedy minimálně za předpokladu, že utratí 350 až 470 korun za dopravu s tím, že celou objednávku ještě povýší daň.

Nejnovější články