V rodinné hře Spectacular zachraňujete ohrožené druhy. Díky vydavatelství Old Dawg navíc v češtině
Novinka zdroj: Chilifox Games

V rodinné hře Spectacular zachraňujete ohrožené druhy. Díky vydavatelství Old Dawg navíc v češtině

3. 10. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vydavatelství Old Dawg v samotném začátku slavného veletrhu Spiel v německém Essenu oznámilo lokalizaci jedné z tamějších novinek – rodinné hry Spectacular. Pokud tedy jste na veletrhu a po hře toužíte, můžete si tím ušetřit místo v zavazadle a hru si časem koupit v českých obchodech.

Jedná se o hru pro 1 až 6 hráčů od 10 let, kterou si zahrajete do pouhé půl hodinky. V tomto čase budete neustále stát před volbou, zda si brát další dílek biotopu s některým z ohrožených druhů zvířat, nebo si vzít jednu z kostek, kde vás zajímá jak její hodnota, tak její barva.

Vaším úkolem totiž je vytvářet na své desce souvislé oblasti stejných biotopů a mít k nim kostky v odpovídající barvě s co největšími hodnotami. O svižnou hratelnost se starají simultánní tahy, takže ani v šesti hráčích tu na nikoho dlouho nečekáte. Navíc se hráči silně ovlivňují tím, jak si navzájem „vyjídají“ destičky zvířat a kostky.

Samotné vydavatelství Old Dawg hru Spectacular popisuje jako: „Lepší Kaskádie šmrncnutá Hrady v Burgundsku, vylepšená o rotující nabídku dílků a kostek, která je navíc kompletně viditelná po celou délku kola.“

Zároveň má vedle rodinných hráčů zabavit i zkušenější myslitele, a to zejména díky přítomnosti dobrovolné asymetrie mezi hráči a dílkům misí, kterých je v krabici rovnou 18, ale při hře použijete jen tři. Umožní vám zaskórovat více bodů, ale ztíží celkovou hratelnost.

Hra Spectacular je tedy právě teď dostupná na veletrhu Spiel ve své premiéře, ale o datu vydání české edice zatím nevíme vůbec nic.

Nejnovější články