Ve hře The Search for UAPs pátráte na okraji vesmíru po neidentifikovatelných objektech
Novinka zdroj: Renegade Game Studios

Ve hře The Search for UAPs pátráte na okraji vesmíru po neidentifikovatelných objektech

11. 9. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Sci-fi, konspirátoři, ale i vědci se nás snaží už desítky let přesvědčit, že ve vesmíru nejsme sami. Ono by bylo zvláštní, kdyby v tak obrovitém prostoru, jehož šíře je pro člověka naprosto nepředstavitelná, skutečně existovaly podmínky pro život jen na jediné planetě.

Ale ať už si o tom myslíte své, snahu objevit něco víc v černočerných hlubinách nekonečna nezastavíte. A pokud je to něco, co vás naopak přitahuje, pak by vám doma asi neměla chybět hra The Search for UAPs od studií Bézier Games a Renegade Game Studios.

Ta je postavená na skutečných vědeckých výzkumech, které zkoumají vesmírné anomálie. Sami se tak stanete výzkumníky, kteří budou bádat v okolním vesmíru po známkách něčeho, co není jen vesmírným prachem či dalším mrtvým tělesem.

Na vašich bedrech bude dle několika kritérií za svou zástěnou vydedukovat, jaké se to před vámi zobrazují objekty. Kupříkladu taková vesmírná stanice se vždy musí nacházet vedle alespoň jednoho vesmírného odpadu, nicméně právě za odpad se může maskovat cenná anomálie.

Na společném kruhovém herním plánu tak budete řešit nejrůznější způsoby sousedství nejrůznějších objektů, což ale nebude zdaleka tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Planeta Země, ze které oblohu pozorujete, se totiž neustále otáčí a okolní vesmír se tím proměňuje před očima.

Celé by vám to mělo zabrat lehce přes hodinu a můžete hrát v jednom až pěti hráčích. Pokud byste chtěli víc podrobností, můžete se začít do anglických pravidel. The Search for UAPs je čerstvě vydanou hrou, kterou si studio Renegade cenní na 45 dolarů (tisíc korun).

Nejnovější články