Ve slovní hře Landmarks se probijete džunglí s vidinou pokladu
Novinka zdroj: Floodgate Games

Ve slovní hře Landmarks se probijete džunglí s vidinou pokladu

3. 7. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Her se slovy rozhodně není málo, tudíž se člověk může ztratit v tom, jaké z nich ve skutečnosti stojí za pořízení. Čas od času se ovšem objeví nějaká, která na věci jde přeci jen trochu jinak a ve skutečnosti i docela originálně. Což by mohl být i případ Landmarks – novinky od dvojice Rodrigo Rego (Podzimní syslení, Dead & Breakfast, Emboscados) a Danilo Valente (Tributo a Mondrian).

Oba autoři se do hry snažili zakomponovat jistý prvek tajemství a dedukce, takže se zde nachází různé tajné cesty a chytré nápovědy. S tím ostatně hraje i zasazení, kde se vaše skupina objeví v husté ostrovní džungli a snaží se najít ztracený poklad. Jak moc úspěšně, to bude spočívat na tom, jak budete nakládat s jednotlivými slovy.

Jeden hráč se převtělí do role průvodce, který je vlastníkem mapy, zatímco ostatní na sebe vezmou role hledačů. Průvodce je následně musí provázet nástrahami džungle tím, že jim na mapu dává jednoslovné nápovědy. Tímto způsobem se celá výprava snaží spolupracovat, aby se vyhnula nebezpečným pastem či kletbám a úspěšně odjela z ostrova s nově získaným bohatstvím.

Výhodou těchto principů rovněž je, že ke stolu může usednout slušná porce lidí. Znamená to, že počet hráčů je možný v rozpětí od 2 do 10. Jedna partie bude trvat zhruba 20 minut a doporučená cenovka je necelých 600 korun. Landmarks vyjde v zahraničí 20. srpna 2024 a jejím vydavatelem je společnost Floodgate Games.

Nejnovější články