Veďte svůj kmen Vikingů ve strategické deskovce Norsemen
Novinka zdroj: Skellig Games

Veďte svůj kmen Vikingů ve strategické deskovce Norsemen

3. 9. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Norsemen od studia Skellig Games vás vrátí do časů Vikingů. Na ploše 90 až 150 minut nechá až čtyři hráče (případně jednoho sólistu) objevovat, dobývat a osidlovat nejrůznější země Evropy i jiných lokací.

Hra je postavená rovnou na několika populárních principech – je tu lehký deckbuilding, worker placement, správa zdrojů, a dokonce pokoušení štěstí, které přichází ke slovu jako první. Každý hráč má totiž vlastní balíček průzkumu, z něhož na začátku tahu otočí libovolné množství karet.

Karty zobrazují nejrůznější lokace na společné mapě, do nichž můžete vyslat zákonodárce a vykonávat tak nejrůznější akce pomáhající vám k vítězství. Nebo můžete do daných lokací vyslat své lodě pro zdroje. A jsou to právě lodě, které jsou poškozované symboly na kartách, takže si musíte dobře rozmyslet, kolik jich ještě otočit.

Pak jsou tu ještě jarlové, které nasazujete na konkrétní akční políčka, díky čemuž si obohacujete balíček o nové karty průzkumu a odemykáte další prvky na vlastní desce vývoje vašeho kmene Vikingů.

Je toho samozřejmě mnohem víc, jak prozrazují volně dostupná pravidla hry. Samotnou deskovku potom pořídíte v kampani na Gamefoundu za 1 130 korun, případně za 2 600 korun se čtyřmi balíčky vylepšení, které lze zároveň zakoupit samostatně. Jedná se o dřevěné komponenty, kovové mince, neoprenové podložky a krabičky na komponenty.

Hru Norsemen můžete očekávat příští rok v červnu. Tedy samozřejmě za předpokladu, že uhradíte poštovné ve výši 500 korun a daň z celkové částky objednávky.

Nejnovější články