Vesmírné opylovačky z Včelína dostanou posily s rozšířením Expanding the Hive
Novinka zdroj: Vlastní

Vesmírné opylovačky z Včelína dostanou posily s rozšířením Expanding the Hive

30. 8. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Včelín od Stonemaier Games (u nás vydaný společností Albi) je moc pěkný workerplacement, jenž kromě příjemného a docela i přístupného herního zážitku nabízí i parádní vesmírné téma, kde se coby pokročilý druh včel vydáváte ke hvězdám, abyste mohli rozšířit svůj úl a plně zastoupit místo, které tady zbylo po lidech. Hra se bez problémů zařadila po bok bohatého portfolia studia, jež pravidelně přináší odladěnou zábavu, kterou si navíc díky blížícímu se rozšíření Expanding the Hive zase o něco obohatíte.

Díky nedávnému pečlivému představení víme, že expanze nebude „znovu vynalézat kolo“ a raději povážlivě obohatí, ale hlavně vylepší základy z původní krabice. Zaměří se na zvýšení variability, přidání několika dodatečných komponentů a rovněž na zlepšení plynulosti veškerých principů.

Těšit se proto můžete třeba na 7 nových desek úlů a 15 dalších rámů, s nimiž svůj úl budete stavět zase trochu jinak. Do hry rovněž přibude 15 nových karet setby, nová frakce, 4 destičky specialistů, 5 projektů, 3 řezby, 4 farmy, 3 destičky tance, 6 žetonů tance a 4 destičky planet. Všechny zmíněné komponenty navíc počítají s původním insertem, do něhož všechno pohodlně umístíte a nepotřebuje mít více úložných krabic.

Důležitou součástí rozšíření rovněž bude speciální pravidlový dodatek, v němž naleznete všechny potřebné informace ohledně nových prvků i těch ze základu. Tohle rozhodnutí studio udělalo hlavně kvůli tomu, abyste zbytečně nemuseli vždy hledat ten správný dodatek. Takhle naleznete všechno na jednom místě.

Vydání Expanding the Hive na sebe nenechá dlouho čekat, jelikož na stránkách společnosti půjde zakoupit již 4. září. Celosvětově se expanze na pulty obchodů podívá ke konci října. Jak to bude s tuzemskou verzí, zatím není jisté. Připomenout ovšem lze, že ve stejném časovém okně studio vydá ještě Stamp Swap – deskoherní sbírání známek od tvůrce Medobraní, o kterém jsme informovali zde.

Nejnovější články