Vrací se legendární sběratelská karetní hra Warlord, která využívá 20stěnné kostky
Novinka zdroj: Kingswood Games

Vrací se legendární sběratelská karetní hra Warlord, která využívá 20stěnné kostky

13. 5. 2024 14:09 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Jelikož zjevně žijeme v nové zlaté éře sběratelských karetních her, nemůžeme se divit, že kromě těch úplně nových jako Disney Lorcana a Star Wars: Unlimited nastanou i nějaké ty návraty. Před lety se vrátila například hra Wasteland a teď se o svůj díl koláče hlásí Warlord.

Warlord: Saga of the Storm má své kořeny v roce 2001, tedy v době, kdy to nejrůznějšími sběratelskými hrami jen bujelo. Za původní hrou stálo studio AEG, které se později přeorientovalo na tradičnější deskové hry a Warlord zařízlo. O vzkříšení hry se postará studio Kingswood Games, samozřejmě se svolením majitele značky a financemi od fanoušků, které lehce omladí vizuální stránku (viz obrázek níže) a vyčistí pravidla.

Hra se od ostatních sběratelských karetních her až překvapivě hodně odlišuje. Každý hráč tu má kupříkladu hned několik řad jednotek podle jejich hodnosti, které všechny chrání jednoho válečníka. Hráči se tu střídají po jednotlivých akcích a ne až po celých tazích, jak dnes bývá obvyklé.

Warlord: Saga of the Storm zdroj: Kingswood Games

Ale ještě zvláštnějším prvkem je přítomnost systémů z tradičních RPG. Nedílnou součástí je tu 20stěnná kostka, která rozhoduje například o tom, kdo bude v každém kole začínat. Řeší i útoky, kdy se k hodu na kostce přičte síla vaší bytosti a cílem je překonat natištěnou obranu nepřítele. V neposlední řadě kostkou házíte na nejrůznější zkoušky. Nebude to tedy nic pro hráče, kteří neholdují náhodě.

Hru je možné hrát ve čtyřech formátech. Saga i Ancients vyžadují alespoň 50karetní balíček, jsou určené pro dva hráče a trvají 20 minut. Liší se v tom, že první jmenovaný používá jen karty z nejnovějších sad, zatímco druhý jmenovaný podporuje úplně všechny karty, tedy i ty vzniklé před dvěma desetiletími.

zdroj: Kingswood Games

Nechybí tu booster draft, kdy si z jednotlivých boosterů s náhodnými kartami vytvoříte vlastní 30karetní balíček a můžete hrát klidně až v osmi lidech. Nakonec je tu ještě Alliance, v němž smícháte několik frakcí a warlordů dohromady v multiplayerových bitvách 3 až 5 hráčů.

Boostery mají velice podobný obsah, jaký kdysi převažoval v Magic: The Gathering – 15 karet, z nichž 10 je vzácnosti common, 3 uncommon, 1 rare nebo legendary a k tomu 1 foil nebo karta s rozšířenou ilustrací. Nechybí ani šest nových startovních balíčků připravených k okamžitému hraní, které jsou vlastně první věcí, kterou si v aktuální kickstarterové kampani můžete pořídit. Ne zvlášť, ale všech šest najednou za 2 300 korun.

Za trojnásobek této částky k tomu dostanete ještě celý booster box (24 boosterů) a takzvaný Box of Greed, který obsahuje 50 karet z historie hry včetně těžko sehnatelných promo karet, to vše ve funkční krabičce (a dodatečné cíle přidávají další karty). Utratit můžete ale ještě mnohem víc za spoustu dalších doplňků.

Poštovné se pohybuje od 230 korun za šest startovních balíčků do 690 korun za úroveň, kde za 10 500 korun dostanete navíc ještě sadu kostek, neoprenovou podložku a obaly na karty. Z celé částky ještě uhradíte daň a svých odměn byste se měli dočkat již v říjnu.

V době psaní článku zbývá do konce kampaně ještě 24 dní a už se podařilo vybrat přes 8 milionů korun. Zároveň se počítá s tím, že hra Warlord: Saga of the Storm tímto krokem ožije a bude ji v budoucnu čekat pravidelný přísun nového obsahu.

Nejnovější články