Vraťte světu duhu coby magičtí dráčci hry Sky Painters
Novinka zdroj: BGamer

Vraťte světu duhu coby magičtí dráčci hry Sky Painters

11. 9. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

I když je svět snad čím dál více barevnější, některým lidem by se jistě hodilo, aby přestali vidět tak moc černobíle. Jinak by se taky mohlo stát, že ony barvy ze světa zmizí a nám na odiv zbude pouze obyčejná šeď. Přesně tak, jako se tomu stalo v Bluetopii – světě hry Sky Painters od studia BGamer, které založil designér jménem Asaid.

Nicméně nebojte se, barvy se sem zase vrátí. Strážkyně mraků má totiž plán – povolat odvážné průvodce, kteří by vedli okřídlené bytosti s ocasy, jež vyzařují kouzelnou barvu. S jejich pomocí se pokusíte obnovit zářivou krásu planety tím, že budete plnit jednotlivé karty barevnými kostkami. Po jejich splnění získáte žetony, za něž sbíráte destičky těch nejtalentovanějších malířů/bytostí a postupně odemykáte jejich schopnosti.

Zasazení slouží jako herní hřiště pro strategicky smýšlející 2 až 4 hráče, kteří se během 30 až 60 minut snaží dosáhnout na jednu ze tří vítězných podmínek. Buď se snažíte splnit 9 karet v mřížce 3x3, nebo zkoušíte dokončit pěticípou hvězdu s 5 destičkami malířů. Alternativně vyhrajete v případě, kdy ani jedna z těchto podmínek nebude splněná a vy na konci hry budete mít nejvíce bodů.

Sky Painters zdroj: BGamer

Pravidla vás přesvědčí o tom, že komplexnost není nikterak vysoká a barvení Bluetopie by měli zvládnout i mladší hráči kolem 10 let (pokud jste dali Sagradu nebo Parky, jste v suchu). Pozitivní rovněž je, že Sky Painters jsou jazykově nezávislí, takže je v podstatě jedno, odkud jste, pokud se vám podaří přelouskat pravidla. V probíhající kampani na Kickstarteru zatím 120 lidí utratilo v přepočtu 235 tisíc korun (cíl se vybral čtyřnásobně).

Všechny dobroty můžete mít v základní verzi za nějakých 1 360 korun. Za necelé dva tisíce k tomu zase dostanete kovový leader token, upgradované komponenty (dřevěné žetony místo kartonu) a rozšíření Grissa's Twister, které dodává nové karty, další způsob výhry a sólový režim. No a když utratíte 3 400 korun, dostanete i druhé rozšíření Constellations (kooperativní režim, hraní až v pěti a dodatečný modul), promo balíčky s dalšími komponenty i předchozí hry studia. Rozšíření i proma si alternativně můžete dokoupit samostatně za 340, respektive 460 korun.

Doprava se podle navolených artiklů pohybuje od 365 do 640 kaček. Ke všem utraceným penězům ještě musíte tradičně připočíst daň. Předpokládaný datum dodaní je zatím určený na všeobecné léto 2025.

Nejnovější články