Výborná karetní hra Res Arcana dostane samostatně hratelné rozšíření Duo pro dva hráče
Novinka zdroj: Sand Castle Games

Výborná karetní hra Res Arcana dostane samostatně hratelné rozšíření Duo pro dva hráče

23. 8. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Karetní hra Res Arcana si získala srdce desítek tisíc hráčů z celého světa i díky mnoha jazykovým mutacím (včetně té české). Díky svému úspěchu se dočkala dvou rozšíření Lux et Tenebrae a Perlae Imperii, na které naváže ještě jedno – Res Arcana Duo.

Jak už název napovídá, toto rozšíření je zároveň samostatně stojící hrou, která je na rozdíl od původní hry určená jen pro dva hráče. Její obsah ale můžete smíchat jak se základní hrou, tak oběma rozšířeními, a ještě víc si tak okořenit zážitek.

O poznání menší krabička obsahuje 16 karet artefaktů, 7 karet monumentů, 4 mágy, dvě oboustranná místa moci a pět dílků magických předmětů, které ale už znáte z původní hry.

Nový je v každém případě draft karet mezi dvěma hráči, který probíhá jednoduše tak, že si čtyřikrát po sobě doberete dvě karty, jednu z nich si necháte a druhou odložíte na hromádku stranou. Jakmile máte v ruce čtyři karty, zbylé čtyři karty odložené stranou jednoduše dáte svému soupeři.

Jinak se hra hraje prakticky stejně, tedy sbíráte tu zdroje z vyložených karet na provádění nejrůznějších čar a kouzel, přičemž se snažíte vytvářet co nejzajímavější a nejefektivnější komba. Stále jen s osmi kartami, které vás provází celou hrou a s cílem jako první dosáhnout 10bodové hranice. Že je opravdu o co stát, se dozvíte z naší recenze.

Tvůrce hry Tom Lehman (Dobyvatelé vesmíru) má skvělou zprávu pro ty hráče, kteří své karetní hry neobalují – v takovém případě se vám Res Arcana Duo vejde i s oběma předchozími rozšíření do krabice se základní hrou. Pokud však své karty obalujete, tak můžete využít některou z rad samotného autora. Tuto hru/rozšíření můžete na trhu vyhlížet již letos v listopadu v několika jazykových verzích, mezi nimiž zatím není uváděná ta česká.

Nejnovější články