Vychází kooperativní karetní hra Minecraft Explorers od autora Příští stanice: Londýn
Novinka zdroj: Ravensburger

Vychází kooperativní karetní hra Minecraft Explorers od autora Příští stanice: Londýn

21. 5. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vydavatelství Ravensburger nám před lety přineslo první deskovou hru podle slavné počítačové hry Minecraft. Jmenovala se Minecraft: Builders & Biomes a šlo o velmi povedenou adaptaci, v níž figurovala obrovská kostka složená z menších kostiček, kterou jste postupně rozebírali stejně jako ve videohře.

Před dvěma roky ji následovala hra Minecraft: Portal Dash, která byla postavená na stejném principu, ale hrála se kooperativně a s původní hrou šla kombinovat. A nyní tu máme ještě jednu hru – čistě karetní Minecraft Explorers.

Na této hře hnedka zaujme její autor, kterým je velice talentovaný Matthew Dunstan. K jeho tvorbě patří vynikající hry jako Příští stanice: Londýn, Moje knihovnička, Co tě žere? či série jako Echoes a Adventure Games.

Minecraft Explorers je opět kooperativní hra, v níž společně prozkoumáváte krajinu tak, že otáčíte karty a zjišťujete, co je na jejich druhé straně. S tím vám může pomoct krumpáč či meč. Vaším úkolem je sbírat poklady a dělat vše pro to, aby vás nezaplavili nepřátelé.

Když totiž na konci tahu odhalíte z balíčku monstrum, které ve hře již je, musíte odhalit další monstrum a jakmile tento balíček dojde, prohrajete. Jedná se o hru pro 1 až 4 hráče od 8 let na 30 minut, která vás v české verzi vyjde na cca 250 korun.

Nejnovější články