Vychází první gamebook ze světa Arkham Horroru od renomovaného spisovatele
Novinka zdroj: Aconyte

Vychází první gamebook ze světa Arkham Horroru od renomovaného spisovatele

3. 5. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Série Arkham Horror od Fantasy Flight Games čítá celou řadu kvalitních her, které vycházejí dodnes (kupříkladu v češtině nejčerstvější jsou rozšíření pro karetní Arkham Horror). Studio už nějakou dobu chystá knižního průvodce celým světem a nově také vůbec první gamebook z plánované série.

„Herní kniha“ se jmenuje The Darkness Over Arkham a stanete se v ní vyšetřovatelem, který musí přijít na kloub tajemnému případu – uznávaný profesor je nalezený mrtvý, dokonce roztavený a je na vás zjistit, jaké okultní hrůzy za tím stojí.

Gamebook vám umožní hrát za jednoho ze tří vyšetřovatelů známých z herní série. Je tu servírka Agnes Baker, reportér Rex Murphy a boxer Nathaniel Cho. Každý má po vzoru her vlastní sadu dovedností, nějakou tu přednost, ale také vadu, množství zdraví a příčetnosti a začíná s konkrétním předmětem.

The Darkness Over Arkham zdroj: Aconyte

Na celkem 288 stránkách si pak čtete odstavce za odstavci, vybíráte si, jak se v daných situacích zachováte, podstoupíte nějaké ty kostkové zkoušky a leckdy využijete svých schopností a předmětů, které zároveň během příběhu nabýváte nové.

Knihu napsal uznávaný autor Jonathan Green, který není na poli gamebooků žádným nováček a díky nakladatelství Mytago můžete v češtině prožít jeho příběhy jako Drákula: Upírova kletba, Beowulf: Zabiják příšer, Alenčina noční můra v Říši divů, Nezemě: Zde jsou příšery! či gamebook se světa Čaroděje ze země Oz.

Jak už zaznělo v úvodu, v plánu je celá série knih pod označením Arkham Horror Investigators Gamebooks, kde každá přinese jak nový příběh, tak i další vyšetřovatele, a ještě další vyšetřovatelé budou zdarma ke stažení od původního nakladete Aconyte, který se specializuje na knihy s nejrůznější popkulturní tematikou. A co je nejlepší, vyšetřovatelé jsou sdílení napříč všemi knihami, takže si příběh první knihy můžete zahrát s postavami z následujících knih a naopak.

Přestože přímo v knize budou k dispozici listiny postav, tak můžete využít sílu moderních technologií a vše si zapisovat v doprovodné mobilní aplikaci. Kniha vyjde zatím jen v angličtině v Americe již 7. května a ve stejný den bude dostupná i světově coby digitální verze pro čtečky. Až 18. července se dostane do Velké Británie a je otázka, kdy a zda vůbec půjde ve fyzické podobě sehnat i u nás.

Nejnovější články