Vydavatelství Korea Boardgames představilo hvězdnou blafovačku, gymnastické tučňáky a střešní kombinačku
Novinka zdroj: Korea Boardgames

Vydavatelství Korea Boardgames představilo hvězdnou blafovačku, gymnastické tučňáky a střešní kombinačku

29. 7. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Korea Boardgames je vydavatelstvím, které má pod svými křídly nemalé množství povedených her. Zmínit lze hektickou Mojí kavárničku, strategické a české Čtyři zahrady nebo třeba dobrodružné Lovce relikvií. Rozhodně se tak jejich novinky vyplatí sledovat, což potvrzuje i trojice nově oznámených her. A i když jsou všechny diametrálně odlišné, všeobecně spadají do oblasti ideální rodinné zábavy.

Last Penguin od Kenta Murajamy je například hrou pro 3 až 5 lidí, která v sobě kombinuje zručnostní prvek s blafováním. Pravidla jsou přímočará – snažíte se být posledním, kdo se dotkne dané karty, aby ji získal. Hráči se tak střídají na tazích a vytahují karty z balíčku, aby se na ně mohli tajně podívat a umístit je kamkoliv na stůl. Pak na ni hráči položí prst a snaží se přetlačovat, aby ostatní prst z ní sundali.

Pokud je ale na stole více karet, můžete prst umístit na jinou. Po zisku karty ji otočíte a získáte její odměnu. Vtip je v tom, že nemusí obsahovat pouze vítězné body, ale klidně vám je může sebrat, případně aktivovat jednu z akcí, která vás donutí udělat něco proti vlastní vůli.

Stella Quest už každopádně zní jako pokročilejší hra, kterou by si mohli užít především karbaníci. Pojednává o tom, jak se hvězdy rozhodly vydat na nebezpečnou cestu za lidskými emocemi, na níž se snaží nasbírat všech šest. Zároveň se snaží vyhýbat pozornosti Černé hvězdy, která dokáže pohltit jejich světlo.

Tohle funguje jako základ pro štychovku, kde vyhráváním štychů získáváte emoce. Současně tím ale na sebe upozorníte, tudíž vás v následujícím kole bude sledovat Černá hvězda. A pokud v něm vyhrajete, ztratíte své světlo (život). Jakmile se to stane pětkrát, vypadáváte. Do téhle přebíjené se pustí 2 až 4 hvězdy, kterým by to mělo trvat zhruba 25 minut.

Poslední představený projekt Link It 4 je pak spíše staronový. Jedná se o novou verzi hry s názvem Cuatro, kde se snažíte čtyřikrát stanout na vrcholu čtyřpatrové věže dříve než ostatní. Kromě nového názvu, krabice a vydavatele to vypadá, že všechno zůstane při starém a opět půjde o převážně kostkovou záležitost pro 2 až 4 hráče.

Herně tedy umisťujete žetony na políčka, která se shodují s údaji na hozené šestistěnné kostce. Jelikož jsou žetony udělané do tvaru střechy, mohou se na sebe vrstvit. Avšak políčko patří pouze tomu hráči, jehož žeton se nachází na samotném vrcholu. Je proto třeba přemýšlet nad tím, kam ho umístíte. S tím ostatně koresponduje i skutečnost, že během tahu můžete kostkou hodit až pětkrát, ale čím více hodů provedete, tím menší počet možností při umístění máte. Alternativní cestou k výhře je ještě umístění střechy na všechna políčka s jackpotem.

Žádná z her prozatím nemá pevné datum vydání a není jisté, jestli dorazí ještě letos, nebo až třeba příští rok. Rovněž se nerozhodlo o cenách. Jestli se některá časem dočká tuzemské lokalizace, je aktuálně taktéž ve hvězdách.

Nejnovější články