Výlet do panství Duskmourn v novém setu pro Magic: The Gathering bude hororovou jízdou
Novinka zdroj: Wizards of the Coast

Výlet do panství Duskmourn v novém setu pro Magic: The Gathering bude hororovou jízdou

8. 7. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Uplynulý týden byl na novinky ze světa Magic: The Gathering opět bohatý. Vyšla sada Magic: The Gathering – Assassin's Creed, zatímco Wizards of the Coast představilo čtyři chystané Commander balíčky z edice Bloomburrow, která mimo jiné odhalí novou pláň plnou antropomorfních zvířat, dva typy counterů Blight a Supply či dvojici mechanismů Offspring a Gift. Kromě toho došlo na oznámení Magic: The Gathering Foundations – setu, který je mířený hlavně na nové hráče, jelikož v něm najdou karty, jež ve standardu půjde využít minimálně do roku 2029. Bližší informace budou dostupné později, ale je jisté, že vyjde 15. listopadu.

Nicméně největší porce novinek se týkala zářijového Duskmourn: House of Horror. Další standardní plnohodnotná edice, která je zasazená do strašidelného panství. Z doposud uveřejněných materiálů je jasné, že půjde o značně hororovou edici, která se inspiruje díly populární kultury, které v tomto žánru vyšly napříč posledními 50 lety.

Hlavní hrdinové složení z Nika Arise, Tyvara Kella, Zimone Woly, Kaita Shizukiho nebo The Wanderer se budou snažit přežít nebezpečné nástrahy a nová monstra, upomínající třeba na Stranger Things nebo Věc. Díky sadě se rovněž do standardu vrátí schopnost Delirium (lepší efekt pokud máte čtyři či více karet daného typu na hřbitově) a nabídne Overlordy s mechanismem Impending, který umožňuje hráčům vyložit kartu jako Enchantment a „pozastavit“ její proměnu v bytost. Důležitou roli též budou hrát další subtypy karet, jako je Glimmer, Toy nebo Room. Ty poslední v podobě jednotlivých místností patří k nejdůležitějším, stejně jako jejich okamžitá schopnost proměny. Chybět nebude ani dvojice counterů Rev a Nest.

Magic: The Gathering – Duskmour: House of Horror zdroj: Wizards of the Coast Magic: The Gathering – Duskmour: House of Horror zdroj: Wizards of the Coast

Set bude dostupný v tradičních produktech, jako jsou Play a Collector boostery, Pre-realese kity, bundly nebo čtyři Commander balíčky (Death Toll, Miracle Worker, Jump Scare! a Endless Punishment). Specialitou ovšem bude tzv. Nightmare Bundle, o jehož obsahu se dozvíme s blížícím se vydáním, které je mířené na 18. října.

Při otevírání jednotlivých boosterů můžete rovněž narazit na několik unikátních kusů a ilustrací. Mezi ně patří Full-Art landy stylově zobrazující útroby titulní stavby, která je proměnlivá jako samotný čas. Studio se také rozhodlo vzdát hold hororovým fotografiím skrze Double Exposure a Textured Foil Double Exposure karty, zachycující hrdiny a zla, jimž musí čelit.

K unikátnostem setu se ještě řadí kusovky s paranormálním rámečkem, jenž má představovat speciální fotoaparát, s nímž se vyfotily předcházející typy karet. Vyobrazené ilustrace jsou na nich obohacené zrněním a VHSkovou stylizací. Speciálním typem karty jsou i zrcadlové příšery, což je unikátní druh bezrámečkových karet zachycujících ústřední monstra edice.

Magic: The Gathering – Duskmour: House of Horror zdroj: Wizards of the Coast Magic: The Gathering – Duskmour: House of Horror zdroj: Wizards of the Coast

Tyhle všechny možnosti jsou ještě obohacené o speciální hosty, tedy karty vyobrazující různé postavy z multiverza, jež se na chvíli zastavily na panství. Velkou lahůdkou by mělo být i představení japonských showcasů, které budou zdobit ilustrace od výtvarníků ze země vycházejícího slunce. Naleznete je v Collector boosterech s tím, že máte 33 % šanci na japonský text (pokud si nekoupíte japonský booster).

Aby těch změn nebylo málo, tak již jednou zmíněné nové Commander balíky navrátí do hry formát Archenemy. Ten byl původně představený už v roce 2010 a jde o asymetrický režim, v němž se tři hráči postaví proti jednomu. Aby režim fungoval v Commander verzi, autoři museli udělat několik úprav, o nichž si můžete přečíst víc na oficiálních stránkách.

Na bližší představení edice dojde 31. srpna, zatímco od 26. srpna se bude představovat příběh. Vydání setu je mířené na 27. září, což znamená, že týden předtím patří prerelease eventům. Majitelé předobjednávek a brzký kupující se mohou těšit na promo kartu Twitching Doll, ale i na speciální Collector Boostery, které do podporovaných obchodů dorazí v limitovaném množství.

Na vybraných místech se taktéž půjde dostat k Welcome deckům. Ty se v průběhu let střídavě objevovaly a mizely, přičemž měly sloužit jako forma propagace pro nové hráče (v roce 2020 je nahradil Welcome Booster). Tyto balíčky budou mít 30 karet a v krabičce vždy naleznete dva.

Nejnovější články