Výpravný dungeon crawler Bardsung se vrací s lesním pokračováním
Novinka zdroj: Steamforged Games

Výpravný dungeon crawler Bardsung se vrací s lesním pokračováním

19. 9. 2024 16:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Britské studio Steamforged Games před lety příjemně překvapilo hrou, která zcela výjimečně neadaptovala videohru. Jmenovala se Bardsung a šlo o obrovskou krabici ukrývající kooperativní dungeoncrawler pro až pět hráčů.

Napříč kampaní jste si vylepšovali své hrdiny a putovali kobkami, které byly pokaždé jiné, jelikož se před vámi místnosti otevíraly náhodně. Hra zaujala například řadou karet iniciativy, která vám prozradila, kdy přijde na řadu jaký hrdiny a kdy jaké monstrum.

Mezi hráči se hezky zabydlela, a to i navzdory hůř sepsaným pravidlům a nepřehledným mapový dílům, kde funkčnost a praktičnost ustoupila atmosféře. Jak se ukázalo, u jedné krabice (když samozřejmě nepočítáme rozšíření), nezůstane. Studio oznamuje novou hru Bardsung: Tale of the Forsaken Glade.

Půjde o nový základ, který přepracuje systémy původní hry a nabídne nové prostředí s novou kampaní. Stále se tedy bavíme o kooperativním dungeon crawleru pro až pět hráčů, kterému ale nebude chybět propracované sólo.

Stále budete objevovat randomizovaný mapový systém, v němž by měly probíhat ještě propracovanější, puzzlovité souboje. Jedna partie by přitom neměla být na celý večer, ale zvládnete ji do hodinky, takže by průchod celou kampaní mohl pěkně odsýpat.

Na blogu studia si můžete přečíst víc o zasazení hry, první deníček jednoho z vývojářů a pokud si na Gamefoundu dáte hru mezi sledované a následně ji i v rámci kampaně podpoříte, dostanete zdarma figurku Overseera. Steamforged Games ale ještě neprozradilo, kdy kampaň hodlá spustit.

Nejnovější články