Vyšlo pokračování skvělého deckbuildingu Ve stínu pyramid s podtitulem Zásvětí
Novinka zdroj: BoardBros

Vyšlo pokračování skvělého deckbuildingu Ve stínu pyramid s podtitulem Zásvětí

10. 6. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Ve stínu pyramid je přístupná karetní hra, která musí udělat radost každému milovníkovi deckbuildingu, Egypta a her do kapsy. Byla to úplně první lokalizovaná hra vydavatelství BoardBros, které se po letech od svého založení k této hře vrací s jejím dalším dílem Ve stínu pyramid: Zásvětí.

Jedná se o samostatně hratelný titul, který se ale dá s původní hrou nejrůznějšími doporučenými způsoby kombinovat, čímž se značně rozšíří celková znovuhratelnost a je zároveň možné ke stolu zasednout i v pěti a šesti hráčích.

Základ hry je vesměs stejný, tedy stále vás zaujme karetní pyramidou, z níž si nakupujete karty do svého balíčku a ty zbylé se logicky „bortí“ směrem k její základně.

Karty jsou rozdělené do tří epoch, mají nejrůznější schopnosti a tím nejdůležitějším je odhadnout, kdy začít „zapečeťovat“ své karty z ruky, abyste je tak na konci hry mohli obodovat.

V Zásvětí jsou proto primárně nové karty, které oceníte jako rozšíření původní hry. A pokud ji nemáte či vůbec neznáte, tak si určitě vystačíte i s touto novou verzí, která je po všech stránkách plnohodnotným titulem. Deskovka Ve stínu pyramid: Zásvětí je již v prodeji a seženete ji za zhruba pětistovku.

Nejnovější články