Vyšplhejte na vrcholek hory s TLAMA games v krásné dvojkovce Stezky
Novinka zdroj: Tlama Games

Vyšplhejte na vrcholek hory s TLAMA games v krásné dvojkovce Stezky

2. 8. 2024 11:48 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vydavatelství TLAMA games si nenechalo ujít příležitost oznámit v závěru pracovního týdne ještě další lokalizovanou hru – Stezky. Ta se v mnohém podobá nedávno vydanému Kočkombatu, tedy i Stezky jsou určené pouze dvěma hráčům, kterým může být už 8 let a celý zážitek proběhne během pouhých 15 minut.

A i na Stezkách se budete potýkat se zvířátky, byť prim tu hraje obecně příroda a její krajina. Budete si totiž „budovat“ svou vlastní horu, po níž si volným krokem vykračujete a kocháte se veškerým tím životem.

Z herního hlediska se tu se svým soupeřem přetahujete o dílky z nabídky a přizpůsobujete svou strategii tomu, co dělá soupeř. Obecně chcete vytvořit co největší panorama hory, souvislé stezky mezi úpatím a vrcholky a čtverce z jednotlivých dílků, čímž k sobě přilákáte horské duchy s efekty a vítěznými body.

Dílky si ale do své hory nemůžete dávat jen tak halabala. Mají hodnoty a barvy, které jim definují konkrétní řádky a sloupce na vašem herním plánu, což se vám právě snaží narušovat soupeř, abyste například nemohli tvořit zmíněné čtverce či souvislé cesty k vrcholku.

Za hrou stojí zkušená dvojice autorů Bruno Cathala (Kingdomino, 7 divů světa: Duel, Cyclades) a Corentin Lebrat (Osmero, Takenokolor), zatímco o malebné ilustrace se postaral Gorobeï, který má na svědomí třeba v úvodu zmíněný Kočkombat.

TLAMA games hru Stezky vydá letos v říjnu za cenu nepřekračující 400 korun.

Nejnovější články