Vyšplhejte na všechny vrcholky světa v krásně ilustrované hře Peaks
Novinka zdroj: Tangerine Games

Vyšplhejte na všechny vrcholky světa v krásně ilustrované hře Peaks

2. 7. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Ať už jste nadšeným horolezcem, nebo o dobývání impozantních vrcholků světa jen sníte, hra Peaks by mohla být něčím pro vás. Stanete se v ní dobrodruhy, kteří mezi sebou závodí o to, kdo pokoří víc hor na většině světadílů světa.

Než se ale pustíte do zdolávání první hory, měli byste se řádně připravit. To znamená hrát tomu odpovídající akci, díky níž si z nabídky vezmete například stan nebo novou karabinu a může se k vám přidat i velmi užitečný společník.

Jakmile splňujete požadavky na některou z dostupných hor, můžete ji jinou akcí pokořit a získat jednu ze dvou sad nabízených odměn. Pokud nejde o vaší expedici a jen jste se přidali k jednomu ze spoluhráčů, získáte odměny, které si nevybral.

Peaks zdroj: Tangerine Games

Pokud ale jde o vaší expedici, zapíchnete na danou horu svou vlajku a jsou to právě vlajky (které lze získat i jinak), jejichž počet na konci hry rozhodne o vítězi. Po každém výlezu byste si ale měli odpočinout třetí a poslední akcí, která vám umožní cestovat po světě (protože lézt na tu samou horu a zdolávat hory jen jednoho kontinentu je nuda) a doplní vám energii.

Po každé zdolané hoře navíc získáte zkušenosti, díky nimž si můžete troufat na čím dál tím náročnější vrcholky. Stejně tak vám s tím pomůže postupné vylepšování všech tří akcí a odemykání bonusů na vaší hráčské desce.

Hra Peaks obsahuje stovky krásně ilustrovaných karet, z nichž rovných 100 zobrazuje nádherné vrcholky na kartách o velikosti 70x120 milimetrů. I kvalita ostatních komponent není vůbec špatná, když tu hrajete za horolezce vyřezané ze dřeva a umisťujete plastové vlajky.

To vše vás v kampani na Kickstarteru vyjde na 1 150 korun, ale možná se vyplatí připlatit si a za 1 600 korun mít dřevěné figurky potištěné, veškeré kartonové žetony nahrazené dřevem a krabici opatřenou plastovým insertem s přihrádkami pro každého hráče.

K tomu všemu se dá přikoupit ještě neoprenová podložka a miska na kostky, zatímco fajnšmekři se mohou nechat zvěčnit přímo ve hře. Poštovné činí 370 korun a budete platit daň. Hru Peaks očekávejte příští rok v květnu.

Nejnovější články