Western Legends Stories je nástupce Legend Západu připomínající Red Dead Redemption II
Novinka zdroj: Kolossal Games

Western Legends Stories je nástupce Legend Západu připomínající Red Dead Redemption II

16. 5. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Legendy Západu je už trochu starší kousek studia Kolossal Games, který vyšel i v češtině díky Mindoku. Šlo o sandboxovou hru s „otevřeným světem“, kde jste žili jako kovboj – chodili se bavit do saloonů, hráli poker, hnali dobytek, rejžovali zlato a byli na jedné nebo druhé straně zákona.

Původní tvůrce Hervé Lemaître se po šesti letech k projektu vrací a naváže na něj novou hrou Western Legends Stories, která – jak už název napovídá – bude navíc obsahovat příběh. Stále však půjde o sandboxovou hru, v níž si budete dělat, co si zrovna zamanete.

Jen to tentokrát bude na ploše šesti propojených epizod, mezi nimiž se budou přenášet výsledky vašich rozhodnutí. Prim zde bude hrát vybudování nového pohraničního města, které začne jako pouhá obchodní stanice, ale v průběhu kampaně se rozroste na skutečné místo k životu.

Vrátí se hraní si na psance a šerify, duely, loupeže, dolování a přibydou i nové aktivity jako lov zvěře, možnost interagovat s nehráčskými postavami a navštěvovat nové budovy. Vzato kolem a kolem, deskovku bližší videohře Red Dead Redemption II abyste pohledali.

Jak už mají Kolossal Games ve zvyku, i Western Legends Stories si nejprve projde kickstarterovou kampaní, která odstartuje ve třetí čtvrtině letošního roku a z toho můžeme odtušit, že dřív než v příštím roce se hry nedočkáme.

Nejnovější články