Zábavní lupiči jsou zpět s již třetím dílem kooperativní série Burgle Bros
Novinka zdroj: Fowers Games

Zábavní lupiči jsou zpět s již třetím dílem kooperativní série Burgle Bros

23. 7. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Série Burgle Bros je jedním ze skrytých klenotů mezi deskovkami. Jedná se o kooperativní hry, v nichž hrajete za zloděje a snažíte se vykrást banku (v prvním díle) či kasino (ve druhém díle). Hra ve zkratce pracuje s průzkumem jednotlivých pater budov a odhalováním speciálních destiček.

Může se pochlubit jak vynikajícím systémem umělé inteligence vašich nepřátel, tak i skutečným 3D prostorem (první díl sice postrádá vertikální konstrukci z druhého, ale mechanismy mu to bohatě vynahrazují). K tomu všemu hře nechybí humor, kdy vás uloupená kořist nejrůznějšími způsoby omezuje.

Nyní se talentovaný designér Tim Fowers vrací s pokračováním Burgle Bros 3: Future Flip, v němž se podíváte do budoucnosti a místo krádeže se pokusíte zevnitř rozvrátit zlou společnost. V základu se hra hraje pořád velice podobně, ale je tu i spousta novinek.

Tak například mapové dílky jsou nově oboustranné, taháte je z pytlíku a můžete tak ovlivnit, co kde v budově najdete. Dále se tu můžete skrývat před zraky ostrahy díky převleku, kdy ale máte méně akcí a jiné schopnosti. Rovněž vám mohou pomáhat zaměstnanci společnosti, na které dokonce můžete svalit vinu, když půjde opravdu do tuhého.

Kromě toho tu ještě přijde ke slovu nová minihra hackování zabezpečovacích systémů, budete plnit své vlastní mise a vše se to bude odehrávat na dvou neoprenových podložkách. Hra Burgle Bros 3: Future Flip na Kickstarteru vybrala již 4,4 miliony korun a do konce kampaně zbývají ještě dva týdny.

Hru v kampani pořídíte za 1 150 korun a můžete si k ní leccos přikoupit. Například běžný pokerový balíček s postavami ze hry za 280 korun, rozšíření se čtyřmi postavami ze hry Netrunner za 350 korun, hru Burgle Bros 2 s aktualizovanými pravidly a v menším balení za 1 050 korun a konečně ještě hru Burgle Bros Blitz za 470 korun, tedy videohru pro dva hráče, kde jeden provádí loupež, zatímco ho druhý naviguje a pomáhá mu s hackováním.

V případě zájmu se ještě můžete začíst do rozpracovaných pravidel hry Burgle Bros 3: Future Flip, případně si ji i zahrát v Tabletop Simulatoru. Poštovné do České republiky vychází na 470 korun a je v něm už zahrnutá daň. Svých odměn byste se měli dočkat příští rok v dubnu.

Nejnovější články