Zachraňte poslední žijící draky v počeštěném kooperativním putování Flame & Fang
Novinka zdroj: Escape Velocity Games

Zachraňte poslední žijící draky v počeštěném kooperativním putování Flame & Fang

16. 9. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vydavatelství Rexhry v neděli oznámilo další ze svých překladů, kterým bude desková hra Flame & Fang od designérského dua Peter Gousis a Michael D. Kelley. Jedná se o kooperativní hru pro jednoho až čtyři hráče, kde vám jedna partie zabere od 30 do 60 minut. Ale protože je hra kampaňová, hnaná příběhem, strávíte s ní pravděpodobně daleko víc hodin.

Z hlediska vyprávění se podíváte do fantasy světa, který měl draky za vyhynulé. Kdesi ale přežila poslední vajíčka, z nichž se vylíhli sourozenci, které se společně pokusíte uchránit před nástrahami prostředí, které o draky jednoduše nestojí.

Z herního hlediska budete napříč kapitolami, v nichž si odemykáte další obsah, objevovat nejrůznější mapy a bojovat s nepřáteli. Využíváte k tomu karty ve své ruce, které jsou přiřazené k některým aspektům – na začátku tahu si jeden aspekt vyberete, což vám umožní některé karty hrát se silnějším efektem.

Hra je silně postavená na práci s těmito kartami, jejich kombinacemi, přípravou, strategickým zahazováním, dokonce i vaše životy jsou na kartách, se kterými se dá dále pracovat. Podrobnější popis herních systémů hledejte v anglicky psaných pravidlech, případně vyčkejte, než Rexhry uvolní ta počeštěná. Oznámení překladu nedoprovází informace o vydání české edice.

Nejnovější články