Zachraňte šedivé medvídky v zakreslovačce Koala Rescue Club od autora Sushi Go!
Novinka zdroj: Postmark Games

Zachraňte šedivé medvídky v zakreslovačce Koala Rescue Club od autora Sushi Go!

21. 8. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Mladé studio Postmark Games spoluzaložené talentovaným autorem Matthewem Dunstanem se specializuje na deskové hry, které vám nezruinují kapsu, jelikož si je vytisknete doma. Šestým titulem studia bude Koala Rescue Club od slovutného vývojáře Phila Walkera-Hardinga, který stojí za hrami jako Sushi Go!, Gizmos, Lamaland či Monolyth.

Koala Rescue Club je jednoduchá zakreslovací hra, která je určená jednomu či libovolnému vyššímu počtu hráčů. V centru dění je zakreslování tetrisových tvarů na vytisknutý list papíru, přičemž jediný hod kostkou určí, jaký tvar si musí všichni hráči zakreslit.

Mají přitom na výběr, zda daným tvarem zasadí nové stromy, nebo zda stejným tvarem umístí na dříve zasazené stromy koaly. Činíte tak na malé ploše, kde vám kompletní vyplnění řádku či sloupce koalami přinese nové možnosti – například odemkne koalí nemocnici, která vám přinese více bodů nebo otevře nový výběh pro zakreslování dalších stromů a koal.

Hra je vhodná pro hráče od šesti let a obsahuje dvě různé mapy, z nichž jedna je složitější. Jak už je ale u Postmark Games zvykem, hry se i po svém vydání dočkávají nových map, které jsou podporovatelům kampaní poskytované zdarma, což bude případ i Koala Rescue Clubu.

Hru pořídíte v kampani na Kickstarteru za 160 korun a zahrajete si ji od letošního září. Z logiky věci nemusíte platit žádné poštovné.

Nejnovější články