Ze zarostlých deskovkářů se ve hře Nightshift stanou ladné striptérky
Novinka zdroj: Exotic Cancer

Ze zarostlých deskovkářů se ve hře Nightshift stanou ladné striptérky

24. 6. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Taky jste si pomalu začali myslet, že už není možné, aby někdo přišel se zajímavým tématem pro stolní hru? Že už se budeme točit v nekončících cyklech adaptací a známějších značek? Tak to vás asi Nightshift od umělkyně a tvůrkyně Exotic Cancer docela překvapí.

Autorka se v ní rozhodla zúročit své zkušenosti coby bývalá exotická tanečnice a zaměstnankyně v klubu, do kterého děti rozhodně nepustí. Jelikož se kolem této profese stále vznáší poněkud nevlídné stigma, které je stejně pokrytecké jako v jiných oblastech služeb pro dospělé, rozhodla se s ním bojovat i skrze tuto deskovku. Jak? Empatickým přístupem a snahou o to, aby hráči pochopili svízele této profese.

Už z principu věci se jedná o zábavu pro lidi starší 18 let. Jestliže tuto podmínku splňujete, můžete se v jednom, případně až v pěti lidech vžít do role jedné z pěti dostupných tanečnic, se kterou se snažíte očarovat zákazníky, ideálně je zatáhnout do soukromého nebo VIP salónku, a laškováním jim vyprázdnit peněženky. Pokud budete tou, která má na konci maximálně hodiny a půl dlouhého zážitku nejvíce peněz, vítězíte.

Do této aktivity se lze vydat v celkově čtyřech režimech – sólu, kooperaci, kompetitivním a týmovce dva na dva. Kolo se však vždy skládá ze dvou částí. V první utrácíte akční body při průchodu klubem a hledání vhodných zákazníků, kde každý má své unikátní chutě a potřeby. Po přesunu do soukromí nastane chvíle na dvě různé minihry. V jedné se snažíte správně nakombinovat taneční pohyby, zatímco v druhé se snažíte konverzací a svou osobností najít cestu k srdci. Ale jelikož se jedná o odvětví soutěživé, můžete se rozhodnout zkomplikovat situaci ostatním tanečnicím. Jestli ovšem máte srdce ze zlata, klidně jim lze pomoci.

zdroj: Exotic Cancer

Premisa skutečně zní dost neotřele a dovolím si tvrdit, že nic podobného zde zatím nebylo. A dost pravděpodobně s tím souhlasí i mnoho dalších hráčů, protože projekt zvládl jen chvíli po spuštění své kampaně na Kickstarteru vybrat přes 3 miliony korun s tím, že částka stále roste. Což na prvotinu bez toho, aniž by za projektem stálo nějaké velké studio či vyloženě přemrštěná produkce, je moc hezký výkon.

Základní hra stojí v přepočtu necelých 1 800 korun. O tisícovku dražší sběratelský box nabízí magnetickou krabičku, insert, artwork z druhé strany herního plánu, kvalitnější karty, lore book, samolepky a sleeve pro skrytí titulního obrázku pro ochranu vašeho soukromí. Rovněž existuje možnost si pořídit pouze figurky pěti hlavních hrdinek, které stojí 500 korun. Ale raději se asi nebudu ptát, co s nimi člověk bez hry bude dělat...

Bohužel, cena za dopravu není vyloženě malá, jelikož vyjde zhruba na 650 koruna rovněž se nevyhnete dani. Proto si asi před podpořením raději nastudujte pravidla. Jelikož je Nightshift ve vývoji už dlouho, po skončení kampaně půjde hned do výroby a k zájemcům by měla začít přicházet mezi prosincem tohoto roku a březnem toho příštího.

Nejnovější články