Zrestaurujte fresky Sixtinské kaple v další hře studia Looping Games – 1980 Sixtina
Novinka zdroj: Looping Games

Zrestaurujte fresky Sixtinské kaple v další hře studia Looping Games – 1980 Sixtina

9. 7. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Looping Games se po tvorbě prvních filmů (1902 Méliès) a letech k vesmírné stanici (1998 ISS) vydává do osmdesátých let minulého století se hrou 1980 Sixtina, v níž budete restaurovat renesanční fresku Sixtinské kaple. Autorem hry je Jose Antonio Abascal Acebo, který stojí za hrou Paříž: Město světel.

1980 Sixtina je opět velká hra v malé krabičce, která na zhruba hodinu zabaví 2 až 4 hráče. Ti budou v rámci svých tahů sbírat karty různých restaurátorských technik a odhazovat je pro zisk materiálů ve své barvě.

Tím hlavním ale je zahrání nasbíraných karet k omlazení fresky, kdy se rozodujete, jak moc přispějete. Pokud bude součet hodnot na kartách větší než požadované číslo fresky, tak fresku zrestaurujete správně a karty odhodíte.

Pokud dáte dohromady přesné číslo, tak provedete perfektní zákrok a získáte okamžitý bonus. A pokud zahrajete karty o nižší hodnotě, tak si nepovedete moc dobře, dané fresce klesne bodová hodnota, ale vám zase zůstanou zahrané karty a získáte body na konci hry.

Zároveň si na fresku dáte tolik svých žetonů materiálu, kolik jste zahráli karet a chcete mít na každé fresce víc žetonů než soupeři kvůli závěrečnému bodování. Více už se dozvíte v pravidlech hry nebo ve vysvětlujícím videu výše.

Hra 1980 Sixtina stojí v kampani na Gamefoundu pouhých 480 korun (a za stejnou cenu si můžete přikoupit i předešlé hry studia) a vyjde už v říjnu. Pokud máte cestu na veletrh Spiel v Essenu, pak si ji tam můžete vyzvednout a vyhnout se tak platbě poštovného.

V opačném případě si připravte 100 korun při koupi jedné hry, případně více s každou další krabičkou (kupříkladu za čtyři hry je to 300 korun). Rovněž se nevyhnete platbě daně.

Nejnovější články