Blíží se RPG podle slavné knižní fantasy ságy Kroniky Černé legie
Novinka zdroj: Kai Carpenter / MidWorld Press

Blíží se RPG podle slavné knižní fantasy ságy Kroniky Černé legie

17. 5. 2024 9:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Možná si někdo z vás vzpomene na temnou ságů Kroniky Černé legie, kterou autor Glen Cook začal vydávat už kolem roku 1980. Během dvaceti let se jí dostalo nejednoho pokračování i překladu do češtiny. Teď se po víc než dvaceti letech od poslední knihy tyto příběhy žoldáků vrací v podobě RPG, kterého se ujal tým stojící za Delta Green (RPG vycházející ze slavného Call of Cthulhu, kdy jste se do boje proti lovecraftovským monstrům vrhli v roli vládních agentů).

Nové RPG podle Černé legie se bude jmenovat The Black Company Role-Playing Game a pokusí se co nejvěrněji simulovat atmosféru Cookových knih, které se nebojí syrovosti i nadsázky a daly by se přirovnat třeba k dílům Juraje Červenáka, Joea Abercrombieho nebo Stevena Eriksona.

Hra vás zavede do zákopů velké války mezi dobrem, co nemusí být úplně vždy dobré, a zlem, co možná není tak úplně zlé. Nebudete ani hrdiny bez bázně a hany, ale vojáky, kteří se snaží přežít do dalšího dne. Zároveň hra představí svůj vlastní systém, o kterém zatím tvůrci mluví jen jako o něčem, co zvládne skvěle zachytit napětí, hrůzy i hrdinské skutky přesně jako v knihách.

Kromě základní příručky už teď tvůrci plánují další rozšíření a dodatky. Je vidět, že rozhodně uvažují o Black Company jako o velkém produktu a není důvod jim to nevěřit, když rozšíření a další materiály pro Deltu Green vydávají doteď a rozhodně s tím neplánují přestat ani kvůli jejich novému velkému RPG.

Připomeňme, že to není poprvé, co si ve světě Černé legie budete moct zahrát. Již v roce 2004 vyšlo RPG The Black Company od Green Ronin Publishing, které běželo na systému d20 a vyhrálo stříbrnou ENnie za své zasazení.

Nejnovější články