Clockpunkový Trickerion dorazil na Backerkit s RPG plným kouzel a iluzí
Novinka zdroj: Shadowlands Games

Clockpunkový Trickerion dorazil na Backerkit s RPG plným kouzel a iluzí

22. 7. 2024 14:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

O prvním oznámení RPG ze světa Trickerionu už psal Patrik tady. Teď se celý projekt konečně přesunul na Backerkit a odhaluje tak, co vlastně RPG podle deskové hry přinese. Ve zkratce je Trickerion: The Role-Playing Game svět, který autoři označuji jako clockpunk – alternativní viktoriánskou dobu, kde se magie spojuje s technologií páry a ozubených kol. Hráči se ujmou role iluzionistů, kteří hledají slávu v hlavní městě iluzí Magorii. Hra slibuje hutnou atmosféru plnou magie, intrik a nemožných iluzionistických kousků.

Samotná hra představuje svět na pokraji technologické revoluce. Automatoni, mechanické končetiny a mnoho dalšího se začíná objevovat na ulicích Magorie. Iluzionisté jsou ale pořád hlavní mocí a pomáhají vytvářet většinu výdobytků. Je dobré si totiž říct, že pokud se ve světě Trickerionu mluví o magii, nejde o metání ohnivých koulí nebo sesílání blesků, ale o skutečné iluzionisty, kteří jsou sice mocní, ale zároveň musí být i chytří, aby překonali nástrahy a dostali se až na vrchol.

K tomu vám pomohou čtyři školy magie, kolem 50 iluzionistických triků a řada dovedností. Takže to rozhodně vypadá, že postavy půjdou tvořit dostatečně rozmanitě. Vlastní pravidla má i třeba sláva a reputace, můžete si založit vlastní magickou společnost, kterou budete spravovat nebo vám hra umožní namíchat magii s technologií a dodá samozřejmě i detailní popis města a jeho frakcí. Ostatně už teď si díky rychlým pravidlům můžete vyzkoušet, jak to celé funguje.

Hlavní knihu pravidel společně s knihou scénářů a předpřipravenými deníky postav pořídíte v kampani v PDF za 730 korun. Samotná kniha v pevné vazbě s přiloženými elektronickými listinami vás vyjde na 1 370 korun, zatímco s tištěnými scénáři, zástěnou pro vypravěče a kostkami už na 2 500 korun. Pokud chcete kromě výše zmíněného i exkluzivní krabice na knihy, tokeny a deníky postav ve fyzické verzi, musíte přispět částkou 3 500 korun.

Poštové se pohybuje od 300 do 940 korun v závislosti na edici a stavu cen před vydáním. Autoři totiž upozorňují, že ho zaplatíte až těsně před odesíláním zásilek kvůli nestabilní cenové situaci na trhu. Fyzicky by pak hra měla vyjít v září příštího roku, ale PDF se plánují už na únor 2025 a i backeři fyzické verze je dostanou zdarma ke každé knize, kterou jejich pledge obsahuje. Kampaň končí 25. července ráno a dosud se jí podařily vybrat 1,2 miliony korun.

Nejnovější články