Cubicle 7 přichází se steampunkovou revolucí Victoriana pro 5. edici D&D
Novinka zdroj: Cubicle 7

Cubicle 7 přichází se steampunkovou revolucí Victoriana pro 5. edici D&D

24. 7. 2024 14:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Skončila druhá velká éra magie, píše se rok 1887 a technologie vytlačují kouzla. Začíná industriální revoluce a chudí se bouří proti vládnoucí šlechtě. Prostě všechno, co máme rádi na starém dobrém viktoriánském steampunku pod jednou střechou. A přesně tak se dá popsat svět Victoriana pro pátou edici Dungeons & Dragons, který zrovna vybírá peníze na Kickstarteru. Pokud vám přijde povědomý, není se čemu divit. Jedná se totiž o převod stejnojmenného systému z původních pravidel pod oblíbený systém 5E.

Studio Cubicle 7 ho vydává rovnou ve třech knihách. Základní kniha vám představí svět Victoriany a umožní vytvořit postavy, k čemuž nebudou chybět nová povolání, podpovolání i původy. Vaši hrdinové budou ve společnosti vyčnívat, snažit se ji změnit k obrazu svému a bouřlivá revoluční doba k tomu poslouží víc než dobře. Nechybí tak nová pravidla pro sociální střetnutí, která mohou zasahovat i do boje či nová kozla a vynálezy tak specifické pro steampunkový žánr.

Menagerie je druhá kniha a představuje „bestiář“ alternativního Londýna, dějiště hry. Nechybí v něm kontakty, spojenci i nepřátelé. Dočtete se zde o frakcích a jejich fungování, ale i o příšerách, které žijí v temných vodách Temže. Poslední kniha Dreadful Inquiries vás vezme na dobrodružství v pěti příbězích pro postavy od první do páté úrovně, ve kterých nebude nouze o boj, vyšetřování ani politiku.

Základní knihu koupíte za 630 korun v PDF verzi nebo za 1 270 korun v pevné vazbě, kompletní sadu tří knih elektronicky za 1 500 korun a ve fyzické podobě za 3 120 korun. Pokud chcete něco extra, je možné si koupit základní knihu ve speciální edici s alternativním látkovým přebalem spolu se zbylými dvěma knihami v klasické podobě za 4 440 korun. K fyzickým knihám automaticky dostanete PDF a poštovné vás v závislosti na edici vyjde na 500 až 900 korun.

Jen si dejte pozor na to, že Victoriana nepokrývá pravidla D&D a budete k ní proto potřebovat alespoň základní knihu tohoto systému nebo SRD, které je k dispozici zdarma třeba tady. Tvůrci uvažovali o integraci pravidel přímo do své základní knihy, ale nejsou si jistí, jak bude D&D vypadat po aktualizaci, která se chystá ke konci tohoto a začátkem příštího roku. Díky tomuto rozhodnutí nebude pak problém s rozpory a kompatibilitou systémů.

Nejnovější články