Fanouškovské LEGO diorama na motivy Dungeons & Dragons půjde do prodeje
Novinka zdroj: Lego

Fanouškovské LEGO diorama na motivy Dungeons & Dragons půjde do prodeje

9. 1. 2023 15:35 | RPG | autor: Pavel Bareš |

Když jsme vám v prosinci psali o LEGO soutěži o nejlepší D&DD (tj. D&D Diorama), umístili jsme na thumbnail finalistu zvaného Dračí bašta. A zřejmě máme dobrý vkus, protože právě ten celou soutěž vyhrál a příští rok se tak oficiální cestou podívá do obchodů. 

Ze všech finalistů jsem to tedy osobně nejvíc přál tomu zubícímu se mimikovi, ale musí se nechat, že tahle bašta od Lucase z Amsterdamu je vážně k sežrání (omlouvám se). Celé panorama hýří detaily ze všech stran a jako námět na střetnutí by se pravděpodobně neztratilo ani v opravdové hře D&D.

LEGO Ideas soutěž spustili ku příležitosti 50. výročí Dungeons & Dragons, které připadá na rok 2024, a právě do té doby mají profesionální designéři čas na to tenhle fanouškovský výtvor (složený z de facto náhodných, porůznu posbíraných dílků) přetvořit do skutečného produktu. Na to konto by asi bylo dobré zmínit varování firmy, že se výsledný design může „dramaticky lišit“ od původního návrhu. Tak snad to profíci Lucasovi moc nepokaňhají. 

Mimochodem, proces tvorby celého návrhu (a spoustu dalších Lucasových LEGO výtvorů, z nichž spousta je opravdu stylových) můžete najít na jeho instagramu.

Nejnovější články