Hráči D&D dostanou zdarma postavy a artefakty z filmu Dungeons & Dragons: Čest zlodějů
Novinka zdroj: Foto: Wizards of the Coast

Hráči D&D dostanou zdarma postavy a artefakty z filmu Dungeons & Dragons: Čest zlodějů

11. 4. 2023 16:15 | RPG | autor: Michal Krupička |

Film Dungeons & Dragons: Čest zlodějů se povedl, naše názory si ostatně můžete sami přečíst. Není se čemu divit, že nás teď čeká pořádná nálož dalších materiálů k filmu. První bylo vloupání do vězení Revel's End, které bylo vidět ve filmu a zároveň je součástí knihy Keys from the Golden Vault, která vyšla před filmem. Už teď víme i o knihách The Druid's Call, která sleduje osudy druidky Doric, a The Road to Neverwinter, která se soustředí na barda Edgina. Pro ty, co mají raději obrázky než písmena, přijde i komiks s dlouhým názvem Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves —The Feast of the Moon. Ten už bude sledovat osudy celé filmové party na téměř sto stranách dodatečných příběhů.

Je to Hasbro, takže nečekejte, že u toho skončíme. Už teď se chystají hračky, Monopoly na téma filmu anebo sběratelské figurky. Jako bonus a propagace digitálního pomocníka D&D Beyond přichází i balíček materiálů zdarma. To už se ostatně na téhle službě stalo občasným příjemným překvapením. Vždy jednou za čas dorazí nějaké starší dobrodružství, příručka nebo jiný digitální obsah, kvůli kterému nemusíte hned vytahovat kreditku. Stačí si ho vyzvednout na účtu a je váš. O co se tedy jedná v případě filmu?

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů zdroj: Foto: Wizards of the Coast

První jsou postavy. Zajímalo vás, jaké statistiky kdo měl, co uměl za kouzla, nebo jste je dokonce vyloženě chtěli zahrnout do svých příběhů z Faerûnu? Není problém! V první části nazvané Galerie zlodějů totiž naleznete stylově vyvedené listiny sedmi hlavních postav. Navíc tam jsou vypsané i speciální akce, které prováděli ve filmu, hezky převedené do pravidel páté edice D&D.

Další na řadě jsou artefakty. Pětice předmětů, které ve filmu hrály výraznou roli, může dělat hráčům problémy, nebo se naopak stát odměnou. Při čtení popisků se navíc hezky vzpomíná na děj filmu a ještě víc ho propojují s pravidly hry. Názvy artefaktů samozřejmě prozrazovat nebudu a doporučuji na ně nekoukat, pokud vám vadí trocha spoilerů. Protože těm se v popiscích nevyhnete.

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů zdroj: Foto: Wizards of the Coast

Poslední bonus platí jen pro uživatele samotného D&D Beyond. Jedná se totiž o skin na kostky právě na tuhle platformu, inspirovaný drakem Themberchaudem. Ten se v D&D vyskytuje už od druhé edice a je jedním z pomrknutí na fanoušky známým už z trailerů. Samotné kostky se pak drží ve stylu ohně a šupin a mají vlastní animace na kritické zásahy, klasické hody i unikátní zvuky při jejich používání.

Na získání všech položek stačí mít účet na D&D Beyond a navštívit tento odkaz.

Nejnovější články