Hrajte RPG pohodlně přímo v Discordu díky oficiálnímu propojení s Roll20

7. 6. 2024 14:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Virtuální hraní RPG se v posledních letech těší čím dál tím větší popularitě. Není tedy divu, že společnosti hledají způsoby, jak hráčům celý proces co nejvíc zjednodušit a dostat ho na platformy, které používá co nejvíc lidí. Roll20 je momentálně jedna z nejpopulárnějších platforem pro online hraní RPG.

Discord má zase pod sebou asi nejvíc komunitních serverů a jeho možnosti skupinových hovorů či aplikace snad na všechno, jen nahrávají hraní RPG (což už se ostatně děje). Oba velikáni teď spojili síly a každý zájemce si tak může zahrát své kampaně z Roll20 přímo na Discordu.

Roll20 x Discord zdroj: Discord

První hráči si tuhle možnost můžou vyzkoušet v nedávno spuštěné beta verzi. Stačí vlastnit předplatné Roll20 Pro, díky čemuž dostanete přístup na privátní beta server, kam si pozvete ostatní hráče, kteří k tomu předplatné vůbec nepotřebují. Jediný háček je v tom, že funkce je dostupná zatím pouze pro desktopovou aplikaci Discordu a na mobilech ani v prohlížeči ji nerozchodíte.

Co tedy nabízí? Vlastně kompletní možnosti Roll20. Navíc v ní najdete i veškeré materiály, které máte na svém profilu v Roll20, tedy příručky, žetony i už vytvořené kampaně a dobrodružství. Jediný rozdíl je v tom, že si všechno zahrajete z pohodlí Discordu, nemusíte řešit účty pro další lidi a používáte při tom třeba volání přes tuto platformu, která je z mých zkušeností přece jen na přenos zvuku o něco kvalitnější než Roll20.

Pokud vás zajímá, zda spolupráce bude fungovat i naopak, v plánu to podle společností je. V blízké budoucnosti bychom se tak měli dočkat možnosti používat výhody Discordu v rámci Roll20. Obě varianty jsou rozhodně zajímavé, protože u hraní na Discordu odpadne nutnost nastavování kostek a dalších herních funkcí přes boty a jiné programy a zároveň budete moct své hry vytvářet přímo v prostředí k tomu určeném. Zkrátka to nejlepší z obou světů.

Nejnovější články