Neopets dostávají ke svému 25. výročí RPG pro všechny věkové kategorie
Novinka zdroj: Geekify Inc

Neopets dostávají ke svému 25. výročí RPG pro všechny věkové kategorie

15. 8. 2024 11:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Pokud jste o Neopets nikdy neslyšeli, tak vězte, že tahle populární online hra běžící v internetovém prohlížeči začala už v roce 1999. Teď se k oslavám svého 25. výročí vydala na cestu z virtuálního prostoru ke stolům hráčů. Kampaň na Kickstarteru už sice skončila (a úspěšně), ale díky nedávno spuštěné funkci takzvané Late Pledge (pozdní objednávky) se k projektu můžete připojit prakticky kdykoliv.

Hra Neopets: Tabletop Roleplaying Game by měla být vhodná pro celou rodinu. Odehrává se samozřejmě ve světě Neopia a nabídne přes 50 druhů Neopetů, ze kterých si vyberete svou postavu. Nejčastěji se jedná o humanoidní zvířata, ale nechybí například dračí lidi. Pravidla pak obsahují logicky vše, co mají fanoušci na Neopets rádi.

Dostanete výrobu zbraní, minihry, hádanky i nebojová řešení konfliktů, možnost přidat se k jedné z mnoha frakcí či si založit svou vlastní. Zajímavá je i možnost si pořídit lektvar, který vám umožní si kompletně změnit vzhled i rasu. K tomu nebude chybět výroba předmětů ani vedlejší profese.

Kromě základní knihy pravidel nabízí kickstarterová kampaň i první oficiální herní kampaň s názvem Fall of Faeriland, kde budete muset zjistit, co stojí za proměnou všech nebohých víl v kámen. Ostatně tenhle příběh slavil úspěch už v původní internetové hře.

Základní knihu si můžete pořídit v PDF za 450 korun a kampaň za 340 korun nebo v kompletu za 800 korun. Ve fyzické verzi pak základní kniha stojí 1 400 korun, kampaň 900 korun a komplet 2 500 korun. Pokud vám samotné knihy nestačí, můžete si pořídit i edici s kostkami a jejich váčkem, zástěnou pro vypravěče, deníky postav i mapou světa, ve které jsou samozřejmě i obě příručky za 4 800 korun.

Ještě je potřeba připočíst nemalé poštovné, jehož cena bude v případě samotných knih 900 korun a v případě balíčku s bonusy 1 400 korun. Knihy by měly vyjít v červenci roku 2025.

Nejnovější články