Old Gods of Appalachia dostanou atmosférické rozšíření Deeper Still
Novinka zdroj: Monte Cook Games

Old Gods of Appalachia dostanou atmosférické rozšíření Deeper Still

17. 9. 2024 14:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Old Gods of Appalachia jsou jedním z posledních samostatných rozšíření pro Cypher System. Jedná se o hru zasazenou do počátků dvacátého století, kde budete zkoumat nespoutanou divočinu, cestovat mezi pověrčivými a nedůvěřivými obyvateli žijícími ve stínu Apalačských hor a poznávat staré síly, které se plíží ve stínech a čekají na svou příležitost, nebo se naopak brání před vpádem nových obyvatel do starých pořádků. Zkrátka se jedná o specifický a velice zajímavý hororový svět, který vychází z populární rozhlasové hry stejného jména.

Právě teď na Backerkitu probíhá kampaň na rozšíření Deeper Still, které se dělí celkem na tři knihy. Dig Your Own Grave přidává nové možnosti pro hráče a jejich postavy, nabízí nápady a mechaniky, jak je lépe propojit se světem kolem nich a samozřejmě se dostane i na nové předměty. All Your Gods Are Dead je pak kniha pro vypravěče s novými monstry, artefakty a ciphery a samozřejmě i radami, jak všechno organicky zapojit do vyprávění v Apalačských horách.

Poslední knihou je Come Hell Or High Water, která obsahuje novou kampaň plnou příběhů, ale taky širokou sadu lokací, které můžete použít vlastně kdekoliv, ať už potřebujete opuštěný důl, osamělé městečko nebo cokoliv dalšího.

Všechny tři knihy pořídíte ve fyzické podobě za 2 500 korun nebo jednotlivě za 900 korun. Můžete ale sáhnout i po rozšířené edici s kostkami, doprovodnými materiály a kartami za 4 tisíce korun. Poslední edice za 6 500 korun v sobě kromě předchozího obsahuje i tričko, čarodějnou sklenici, čepici a další fyzické doprovodné předměty. Pokud nemáte základní příručku, nevadí. Každá varianta příspěvku má i možnost ji zakoupit společně s rozšířením nebo samotnou za 1 500 korun.

Pokud navíc s Old Gods of Appalachia nemáte zkušenosti, můžete nahlédnout pod pokličku v Players Guide, který je zdarma stažitelný na stránkách kampaně. Ta končí již za pár dní a dosud se v ní studiu Monte Cook Games podařilo vybrat 14 milionů korun od 4 tisíc hráčů. Dodání knih pak bude postupné. Letos v prosinci budou k dispozici již existující knihy a doplňky. Příští rok v létě bude dokončená kniha Dig Your Own Grave, na podzim téhož roku All Your Gods Are Dead a v roce 2026 konečně i Come Hell Or High Water.

Nejnovější články