Postapokalyptický svět deskovky Thunder Road: Vendetta plný ozbrojených aut se dočká vlastního RPG
Novinka zdroj: 9th Level

Postapokalyptický svět deskovky Thunder Road: Vendetta plný ozbrojených aut se dočká vlastního RPG

28. 10. 2024 11:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Zatímco mladé české vydavatelství Old Dawg chystá českou edici úspěšné deskovky Thunder Road: Vendetta, tak zahraniční vydavatelství 9th Level Games vybírá na Kickstarteru peníze na jeho oficiální RPG adaptaci. Bude postavená na rychlém, akčním systému Polymorph a vezme vás do světa po katastrofě. Mezi zničenými budovami, v písku vyprahlých pouští se prohání nebezpeční piráti silnic. Můžete usednout za volant buginy, hnát se pustinou na motorce nebo vyměnit obratnost za brutální sílu tahače s radlicí.

Typ vozu zároveň určí i kostku, kterou budete používat. Třeba zmíněný tahač Eliminator používá D10, zatímco obratná Doombuggy jen D6. Motorka má v rukávu víc speciálních schopností a Avenger je zase po zuby ozbrojený. Ve hře najdete pravidla jak pro boj, tak závody, ale nechybí ani chvíle, kdy budete řešit situace po svých. Hlavně budete mít na starosti i osadu, do které budete moci investovat své zdroje.

Navíc, pokud vlastníte původní deskovku, můžete komponenty z ní využít i během hraní RPG. Ostatně, není to poprvé, co se tito tvůrci do něčeho takového pouštějí. Už mají za sebou adaptaci deskovky Return to Dark Tower, kde navíc použili stejný systém, takže jsou s ním už dobře sžití.

Elektronickou verzi knihy můžete v kampani pořídit za 470 korun, fyzickou za 940 korun. Knihu v kombinaci se zástěnou pro vypravěče, klíčky pro vypravěče, balíčkem karet pro hru a stylovým kostko-autem (jedná se vlastně o angličák, který má mezi předními koly kostku a otvor na kapotě ukazuje výsledné číslo) stojí 3 500 korun.

Navíc je ještě možné k nejvyšší edici přidat ještě komplet předchozí hry Return to Dark Tower včetně stylové věže na házení kostek, protože co jiného by bylo jako bonus ke hře s takovým názvem... Komplet obou RPG vás přijde na 5 850 korun. Poštovné by se pak mělo pohybovat kolem 850 korun v případě vyšší edice nebo 450 v případě samotné knihy a svých odměn se dočkáte příští rok v srpnu. V kampani se již podařilo vybrat přes 1,5 milionů korun a do jejího konce zbývá ještě 24 dní.

Nejnovější články