První velká kampaň pro Dragonbane se blíží
Novinka zdroj: Free League

První velká kampaň pro Dragonbane se blíží

4. 10. 2024 14:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Dalo by se říct, že Dragonbane je pro Švédy něco jako pro nás Dračí doupě. Prostě ta nostalgická pravidla, která jste hráli v minulosti, kdy byla RPG ještě mladá. Free League se rozhodlo tahle pravidla vytáhnout ze zaprášených polic, pořádně je zrekonstruovat a vydat pro nové generace. A teď přichází do hry první velká kampaň s názvem Path of Glory.

Tahle kampaň vás zavede do nechvalně proslulého Mrtvého lesa, kde budete pátrat po pokladu, ale taky po řešení prastarého prokletí. Brzy se navíc připletete do mnohem většího konfliktu, který vás dovede přes podzemí pod horami až na mnohem podivnější místa, kde celá zápletka vyvrcholí.

Kampaň původně vyšla v letech 1985 až 1986 ve třech částech. Nová verze nabízí jednak upravená pravidla ušitá na míru nové verzi Dragonbane, ale také všechny tři části v jediné knize. Dostanete tak The Dead Forest, Gates of Power a Heart of Darkness v kompletním balíku v pevné vazbě, s barevnými ilustracemi a velkou oboustrannou mapou, která vás provede tímhle epickým dobrodružstvím.

Už teď si knihu můžete předobjednat na stránkách vydavatelství za 960 korun. Zároveň s jejím zakoupením dostanete okamžitě přístup k betaverzi pravidel v PDF. Možnost je pořídit i sběratelskou edici v kožence se zlatou ražbou za 1 680 korun a ve všech případech dostanete i finální PDFko. K ceně je třeba připočíst poštovné ve výši 420 korun a kniha by měla vyjít už během podzimu letošního roku.

Nejnovější články