RPG Ahu Tiiko vás vezme do strašidelné budoucnosti indiánských mýtů a pokročilých technologií
Novinka zdroj: Coyote & Crow LLC

RPG Ahu Tiiko vás vezme do strašidelné budoucnosti indiánských mýtů a pokročilých technologií

26. 7. 2024 8:45 | RPG | autor: Michal Krupička |

Ahu Tiiko je samostatným rozšířením pro RPG systém Coyote & Crow, který zabodoval u hráčů v roce 2021. Pohrával si s otázkou, co by se stalo, kdyby Amerika nikdy nebyla kolonizovaná a původní obyvatelé se vyvíjeli vlastní cestou. Kombinuje v sobě tak spojení nejmodernějších technologií a mýtů, duchů a spiritualismu. Základní příručky pro hraní Ahu Tiiko však nejsou třeba. Toto rozšíření se zabývá krásnou a idylickou vesnicí mezi horami, kde se pod přívětivou maskou vítající turisty v zemi lesů a jezer skrývá spousta tajemství, temnoty a vražd.

Kniha vám nabídne kromě samotné vesnice Ahu Tiiko a jejího okolí i postavy a nápady na zápletky. Můžete se tak pustit do vyšetřování podezřelé VR hry, jejíž vývoj je zahalený temným tajemstvím, vyšetřovat případ zmizelého chlapce nebo hledat strašidelný dům uprostřed lesů. Zároveň je tu i hlavní příběhová linka o smrti chlapce jménem Wikatin a nechybí ani robustní návod na vytváření vlastních příběhů, které vás v Ahu Tiiko a jeho okolí mohou udržet na desítky sezení.

Navíc i kniha samotná vám bude podle tvůrců lhát. Tedy ne v samotných pravidlech, ale popisech, fotkách a dalších doprovodných textech. Přímo v nich totiž můžete najít další vodítka k příběhům a záhadám. Tvůrci slibují, že takové věci budou přidávat i do dalších doprovodných materiálů a upozorňují, že jsou možná přítomné už na samotné stránce kampaně.

zdroj: Coyote & Crow LLC

Zajímavé je i to, že kniha se dá koupit ve dvou edicích – standartní a noční. Druhá se nebojí dospělejších témat i ilustrací, zatímco ta standartní se drží mnohem víc zpátky a tvůrci ji označují za dostupnou od třinácti let. Ta noční je už pro dospělé. Trochu zavádějící na tom je, že noční edice je zároveň vlastně sběratelská, tedy o nějakých 600 korun dražší. Pokud si ale připlatíte, budete odměnění alternativním přebalem, kvalitnějšími deskami i látkovou záložkou.

Každopádně PDF knihy koupíte v kampani na Kickstarteru za 470 korun, fyzickou verzi za 1 400 korun a noční verzi za 1 990 korun. Kromě toho jde za příplatek pořídit i modul pro virtuální prostředí Roll20. Zaslouží se zmínit i to, že tvůrci dlouhodobě spolupracují s komunitou původních obyvatel Ameriky a slibují třeba, že za každou prodanou knihu uvolní další zdarma pro knihovny, školy a neziskové organizace.

Všechno to má ale jeden háček. V rámci kampaně si můžete koupit jen elektronické verze, pokud nemáte známé v Americe nebo Kanadě, kteří by vám knihu přeposlali. K nám se totiž nedoručuje. Nicméně tvůrci slibují, že hned jak hra vyjde, všechny edice budou dostupné v obchodech a na Amazonu. Fanouškům voňavého papíru tak nezbude nic jiného, než si počkat stejně tak, jak už museli u původní hry.

Nejnovější články