RPG Blade Runner se rozšíří o vzpoura replikantů a tematické doprovodné materiály
Novinka zdroj: Free League

RPG Blade Runner se rozšíří o vzpoura replikantů a tematické doprovodné materiály

4. 6. 2024 14:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Temný svět Blade Runnera se studiu Free League podařilo zpracovat velice tematicky a kvalitně v RPG Blade Runner: The Roleplaying Game. O tom jste si ostatně mohli přečíst první poslední v naší recenzi starter setu. Teď na Kickstarter dorazilo velké rozšíření Replicant Rebellion, které z vás udělá replikanty.

Ano, za ty šlo hrát už v základní hře, jenže byli na straně lidí, nebo lépe řečeno policejních jednotek Blade Runnerů. Nová kniha vás ze sedadel policejních spinnerů vezme do stínů města, vymění odznak za neustálé skrývání před zraky pořádkových složek a korporací a vrtkavou oddanost systémů promění v partyzánskou válku. Vítejte v odboji.

Rozšíření Replicant Rebellion nabízí přesně to, co je k tomu potřeba – nové třídy postav, mechanismy a minimálně tři případy k vyřešení. V podzemí města se ale neskrývají jen chudáci. Naleznete v něm různorodý mix kultur i osudů, proti městu může bojovat tajně klidně i senátor nebo se tu může skrývat někdo, kdo v klasickém životě udržuje zcela jinou agendu. Což je ostatně i jedno z hlavních témat hry.

Blade Runner: The RoleplayIng Game – Replicant Rebellion & Asset Pack zdroj: Free League

Tentokrát se z lovce stáváte kořistí, která v temném, noirovém kyberpunkovém světě musí skrýt svou identitu i přirozenost, aby přežila. Hrát někoho jiného, než doopravdy jste a nepolevit v ostražitosti. Ostatně podle ukázek z knihy se vizuál proměnil do undergroundového stylu a vypadá náramně. Příručka původní hry je plná té „hezké“ části města, jež je často vyvedená v černo zlaté barvě a je pravým opakem té nové plné grafitů, pouličního umění a obrazů ze starých a zašlých částí města.

Navíc k nové knize je možné přiobjednat i Asset Pack, který obsahuje hromadu doprovodných materiálů ke hře. Jak ukázala už startovní sada k základní hře, tak ty Free League doopravdy umí a všechny karty, noviny, fotografie a mnoho dalšího jsou neocenitelným pomocníkem k navození herní atmosféry. Knihu v PDF můžete koupit za 845 korun, za stejnou cenu jde pořídit i Asset Pack rovněž v elektronické verzi. Ve fyzické podobě koupíte balíček knihy i s Asset Packem za 1 500 korun.

Pokud Blade Runnera vůbec nevlastníte, kampaň myslí i na vás. Základní knihu v balíčku se startovací sadou tu najdete za 1 300 korun, druhé příběhové rozšíření Fiery Angels se dá pořídit spolu s Replicant Rebellion a Asset Packem v jednom balíčku za 2 170 korun. No a pokud chcete úplně všechno od startovací sady přes rozšíření až po základní knihu, bude vás to stát 3 680 korun a dostanete jako bonus zástěnu pro vypravěče a sadu kostek.

Jak už tomu u Free League bývá, ke každé fyzické příručce dostanete zdarma i její elektronickou verzi. Hra zároveň vychází i pro virtuální klienty Alchemy a Foundry Virtual Tabletop. Alchemy je zdarma pro všechny, Foundry se dá dokoupit samostatně. Poštovné pak bude činit do 250 korun v závislosti na verzi a mělo by se obejít bez dalších poplatků. Rozšíření vyjde v únoru 2025, ale všichni backeři dostanou už po ukončení kampaně k dispozici digitální alfa verzi pravidel.

Nejnovější články