RPG Bump in the Dark vás ve vylepšené edici nechá opět ochraňovat komunitu před monstry
Novinka zdroj: Jex Thomas

RPG Bump in the Dark vás ve vylepšené edici nechá opět ochraňovat komunitu před monstry

26. 6. 2024 11:30 | RPG | autor: Michal Krupička |

Pokud jste o Bump in the Dark ještě neslyšeli, tak vězte, že o leccos přicházíte. Je to systém běžící – nepřekvapivě – na Forged in the Dark a vezme vás do roku 1994 do fiktivní americké země Iron Country. Mezi důlními městy, které se jen tak tak drží při životě, je oblast nazvaná Sylvan Wilds – divočina plná magie, mystických tvorů a dalších záhad.

Snad všechno v Iron Country totiž přitahuje nadpřirozeno. Vy se vžijete do role Lovců a váš úkol bude jednoduchý, ale rozhodně ne snadný. Musíte ochránit lidi před temnotou, monstry a dalšími hrozbami.

Prostě si představte takovou Buffy, přemožitelku upíru, Akta X nebo Lovce duchů zasazené do amerického venkova v té nejlepší možné historické době pro nadpřirozeno, pověry a samozřejmě i správnou dávku předsudků a dalších věcí na okořenění vaší kampaně. Bump in the Dark totiž není jen o tom zabíjet nebo zahánět potvory z legend. Je i o udržení vaší komunity naživu. Zkrátka budete jedna velká šťastná rodina, co si navzájem kryje záda a střílí monstra na potkání.

Proč se ale k Bump in the Dark vracíme teď? Protože na Backerkitu právě probíhá kampaň na novou verzi hry Bump in the Dark: Revised Edition. Ta kompletně přepracovává pravidla k lepšímu, přidává nové ilustrace a vylepšuje frakce, aby bylo vaše Iron Country živější. Rovněž přepracovává ty stránky hry, které jsou podle tvůrců a komunity nejslabšími články systému, jako je třeba downtime, který poskytuje čas na rozvoj vašich postav a nechá je se chvíli věnovat něčemu jinému než boji proti silám temnoty. Hra navíc vyjde v prémiové edici v pevné vazbě.

Knihu můžete pořídit v kampani v PDF za 582 korun nebo ve fyzické podobě za 932 korun, k níž dostanete PDF zdarma. Cena poštovného pak bude oznámená až po konci kampaně. Příručka by podle plánu měla vyjít koncem roku 2024 nebo začátkem roku 2025.

Nejnovější články