RPG Cosmere je nejúspěšnějším herním projektem v historii Kickstarteru. Fanoušci přispěli 339 miliony korun
Novinka zdroj: Brotherwise Games

RPG Cosmere je nejúspěšnějším herním projektem v historii Kickstarteru. Fanoušci přispěli 339 miliony korun

3. 9. 2024 16:30 | RPG | autor: Michal Krupička |

Když jsme poprvé psali o kickstarterové kampani pro stolní RPG Cosmere zasazeného do knih Brandona Sandersona, prorokoval jsem, že má hra dobře nakročeno k tomu, aby zaútočila na příčku nejúspěšnějšího RPG na platformě. Nečekal jsem ale, že se mu podaří dosáhnout ještě o příčku výš, a to konkrétně na nejúspěšnější hru na Kickstarteru (a pravděpodobně i celkově crowdfundingu) vůbec.

RPG podle slavné knižní ságy to ale opravdu dokázalo a vybralo neuvěřitelných 339 milionů korun. Ve výsledku se ale vlastně není zas tak čemu divit. Když se totiž podíváte na nejúspěšnější projekty platformy, tak je Cosmere „až“ na krásném třetím místě. Druhé místo sice zaujímají chytré hodinky, ale první místo patří právě knihám Brandona Sandersona, který vybral na své čtyři tajné romány přes 944 milionů korun.

Jméno slavného autora prostě táhne a studio Brotherwise Games učinilo bezesporu skvělé rozhodnutí, když získalo licenci na zpracování autorova díla do stolní podoby. Samozřejmě neznámé licenční podmínky, ale z takové kampaně určitě neodejde s prázdnou. A nám teď nezbývá nic jiného, než přepsat náš přehled deseti nejvýdělečnějších her na Kickstarteru...

Pokud se neřadíte k bezmála 55 tisícům podporovatelů kampaně, ale chtěli byste, můžete si Cosmere RPG stále pořídit. Kickstarter totiž nedávno zavedl možnost nakupování i po konci oficiální kampaně, takže se můžete přidat k početnému davu a získat hru i se všemi jejími kampaňovými bonusy.

Nejnovější články