RPG Household 2 zamíří mimo zdi starého domu
Novinka zdroj: Two Little Mice

RPG Household 2 zamíří mimo zdi starého domu

9. 10. 2024 11:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Household je RPG od Two little Mice o domě, který jeho majitel opustil. Jenže za sebou nechal celou plejádu skřítků, víl a dalších drobných tvorů, kteří založili vlastní národ. Opuštěná vana se stala obchodním přístavem, přes kterou se plaví lodě; spadlý vánoční stromek je nebezpečným hvozdem; a legendy o bestii, která je ve skutečnosti labutí, straší nejednoho dobrodruha. Zkrátka Household je zajímavé a krásné RPG a není se čemu divit, že jednak dostalo svou adaptaci do pravidel Dungeons & Dragons 5E a druhak že se chystá pokračování.

Household 2 zdroj: Two Little Mice

Household Volume 2 ale trochu tou dvojkou zavání. Podle prvních informací se jedná o sequel, ale ne plnohodnotné pokračování. Až kampaň nám o tom prozradí víc, ale už teď víme, o čem to celé bude – o venkovním světě. Malé národy z domu se dostanou do okolní zahrady, která samozřejmě přináší nové mechaniky a lokace ve světě, který je pro ně úplně nový.

Jelikož dobrodružství ve světě Householdu se píší jako ságy, kdy mezi jednotlivými kapitolami uběhnou klidně i roky, přibývá se světem nezakrytým střechou i nový systém střídání ročních období, kdy každé bude mít své specifické mechanismy.

Zároveň se na sociálních sítích hry objevují první náznaky pozadí příběhu a novinek. Představili se gnómové a fae a objevují se krátké náznaky toho, kam směřuje příběh frakcí z domu. Celkově to vypadá, že příběh by mohl být temnější než v původním Householdu a dopomáhá tomu i slogan „Zima nikdy nekončí“.

Household 2 prostě už teď vypadá zajímavě a nezbývá než se těšit, až člověk popadne svou pušku z klíče, meč z poloviny nůžek a vílí magii, aby se vydal do velkého světa tam venku za zdmi dobře známého domu. Už teď se můžete přihlásit ke sledování odpočtu chystané kampaně, což doporučují, protože když Two Little Mice přijdou s něčím na Backerkit, dá se očekávat pořádná kampaň plná bonusů a doplňků.

Nejnovější články