RPG podle deskovky Tainted Grail přináší na Kickstarter sólo mód a virtuální hraní
Novinka zdroj: Studio Agate

RPG podle deskovky Tainted Grail přináší na Kickstarter sólo mód a virtuální hraní

2. 7. 2024 14:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Tainted Grail: Song of a Dying World je RPG podle populární deskovky Tainted Grail: Pád Avalonu, které bylo již dříve zafinancované na Gamefoundu částkou téměř 10 milionů korun a nyní se nabízí i těm zájemcům, kteří dávají přednost Kickstarteru. Ti tak získávají možnost obohatit si svět alternativní verze artušovských legend, který kromě původní deskovky již čítá i dvě videohry, dalším přírůstkem do rodiny. Je vlastně až s podivem, že na sebe plnohodnotné stolní RPGčko nechalo čekat tak dlouho.

Příběh vás vezme do světa, kde král Artuš společně s posledními přeživšími musí opustit Evropu sužovanou morem Rudé smrti a vydá se do Avalonu. Tam ale rozhodně on ani lidé po jeho boku nejsou v bezpečí a musí se postavit temným silám Divnoty. Hráči se chopí přeživších a stanou se hrdiny, kteří se postaví proti temnotě a ochrání poslední zbytky lidstva. Nebo alespoň sami sebe.

Kickstarter pak jen nekopíruje už proběhlou kampaň z Gamefoundu, ale přináší dvě zásadní novinky. První je sólo mód, který bude mít vlastní knihu včetně její deluxe edice a druhou jsou moduly pro virtuální herní klienty Roll20 a VTT Foundry.

Za 700 korun si tak pořídíte modul buď do Roll20, nebo VTT, se kterým dostanete i všechny digitální odemčené odměny a možnost si doobjednat cokoliv z kampaně jako přídavek. Příručka pro sólu hru pak stojí stejnou cenu a k její tištěné verzi dostanete i PDF zdarma se všemi odemčenými digitálními cíli. Zároveň můžete sáhnout po sólo deluxe edici, která kromě alternativního přebalu obsahuje i deník úkolu, balíček karet pro hru a mapy.

Nechybí samozřejmě ani edice klasické hry, o kterých se dočtete víc v našem předešlém článku. V době psaní této novinky se kampani podařilo vybrat 1,7 milionů korun, což je víc než čtyřnásobek požadované částky a do konce kampaně zbývají pouhé tři dny.

Nejnovější články