RPG Root vás v novém rozšíření vezme na expedice do ruin
Novinka zdroj: Magpie Games

RPG Root vás v novém rozšíření vezme na expedice do ruin

1. 10. 2024 14:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Root: The Roleplaying Game je populární TTRPG od Magpie Games, které vychází ze stejnojmenné deskovky. Obě hry vás nechají v kůži zvířecích vagabundů prozkoumávat tajemný a nebezpečný lesní svět. Brzy navíc v bohatším provedení, jelikož se RPG vrací na Kickstarter s novým rozšířením Ruins & Expeditions a dá se od něj očekávat přesně to, co název napovídá – ruiny a expedice.

Root: The Roleplaying Game – Ruins & Expeditions zdroj: Magpie Games

Zkrátka dostanete nové mechanismy pro průzkum nejhlubších a nejvzdálenějších míst lesa, nové poklady a tajemství na odhalení. Zároveň do hry vstoupí dvě nové frakce a povolání, stejně jako nášup dalších schopností i dovedností. Ruiny samotné jsou pak takové klasické kobky představující sérii pater, kde budete muset řešit nejen nepřátele a jiné překážky, ale také vaše zásoby, které se s každým krokem vstříc pokladům budou tenčit.

Propracované by měly být i nové frakce. The Hundreds představují dav vedený mocným vojevůdcem, který buduje novou pevnost v lesním světě. Oproti tomu potulní rytíři The Keepers in Iron se vydávají do nejhlubších zákoutí světa, aby tam našli vzácné předměty a artefakty. Už z tohoto popisu nových skupin tak vyplývá, že se budou pěkně hodit k tématu celé expanze.

Magpie Games se navíc spojili s firmou Fanroll, aby společně přinesli nové sady unikátních kostek. Každé jejich balení je inspirované jednou z herních frakcí a přináší tak hned deset tematických sad.

Knihu v PDF pořídíte za 370 korun. Fyzicky v pevné vazbě za 730 korun. Pokud chcete ke knize i odemčené bonusy z kampaně, zaplatíte 1 480 korun. Kniha s exkluzivním přebalem a pouzdrem pak společně s bonusy stojí 1 990. Pokud vás zaujaly kostky, můžete mít dvě od každé frakce v Megapacku společně s knihou a bonusy z kampaně za 3 880 korun.

Kampaň nezapomněla ani na hráče, kteří ještě Root nehrají a nabízí tak i balíčky se základními knihami a předchozími rozšířeními. Nejlevnější balík, kde jsou kromě základních pravidel i rozšíření Ruins & Expeditions a Travelers & Outsiders, za 2 490 korun, až po balíček úplně všech kostek, doplňků a bonusů, co doposud vyšly, k novému i starému obsahu za 12 560 korun. Ke všem cenám je potřeba připočíst poštovné, které se pohybuje kolem 600 korun v závislosti na edici, kterou si vyberete.

Samotné rozšíření je plánované na podzim roku 2025, ale už teď si v rámci kampaně můžete stáhnout a vyzkoušet pravidla pro rychlé sezení základní verze tohoto RPG.

Nejnovější články