RPG Strangelight Workshop vám umožní lovit duchy ve steampunkovém sytému pro D&D 5E
Novinka zdroj: Steamforged Games

RPG Strangelight Workshop vám umožní lovit duchy ve steampunkovém sytému pro D&D 5E

5. 8. 2024 14:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Svět Iron Kingdoms původně vyšel již v roce 2001 pro D20 systémy. Jeho další verze z roku 2012 převzala D6 systém, přičemž teď se chystá nejnovější verze pro nejpopulárnější ze systémů – pátou edici Dungeons & Dragons, kde s podtitulem Strangelight Workshop bude fungovat jako samostatná kniha.

Iron Kingdoms v sobě kombinují prvky fantasy, steampunku i nadpřirozena. Vaše postavy se stanou členy organizace známé jako Workshop, která se zabývá lovením duchů a jiných entit pomocí nadpřirozených schopností i vynálezů plných ozubených kol a páry. Ne nadarmo tvůrci zmiňují hlášku „Komu pošlete telegraf!“, která odkazuje na legendární Krotitelé duchů. Hra se momentálně představuje v kampani na Kickstarteru pod hlavičkou studia Steamforged Games, které zakoupilo práva před dvěma měsíci.

K dispozici bude šest základních povolání od odolných Bouncerů přes Callery ovládající psychické síly až po vyšetřovatele, mechaniky nebo Jammera vyzbrojeného technologickou zbrojí s rukavicemi, které mu umožňují duchům lidově řečeno pořádně nabančit. Každé povolání bude mít samozřejmě i řadu podpovolání a pravidla představí i nová kouzla, bestie a schopnosti přesně na míru pro svět Iron Kingdoms. Nebudou chybět zvláštní pravidla pro vyšetřování nebo speciální systém HAUNT, který upravuje střety s monstry tak, aby co nejvíc připomínaly lov duchů.

Iron Kingdoms Strangelight zdroj: Steamforged Games

V základní knize najdete všechna potřebná pravidla pro hru, i pokud byste byli v D&D 5E úplní nováčci. Kromě vlastních postav se ujmete i někoho z připravených legendárních členů Workshopu, které vám kniha představí společně se světem. Druhá kniha s názvem Specternomicon se pak může plně soustředit na monstra a zmíněný HAUNT systém.

Kromě dvou základních knih je součástí kampaně i Investigator’s Handbook, který je plný referencí k různým monstrům, se kterými se Workshop už střetnul a může tak hráčům sloužit jako užitečná pomůcka při každé hře. Nechybí ani pět připravených případů, kdy tři z nich tvoří první kampaň, která vezme nováčky do strašidelných domů, k prokleté tramvaji a postaví je čelem posedlému železnému obrovi poháněného párou.

Všechny zmíněné knihy můžete spolu s mapou města pořídit v digitální podobě za 1 150 korun. Pokud byste k nim chtěli ještě PDF původní verze hry (která je momentálně vyprodaná), dostanete balíček dvanácti knih za 1 840 korun. Fyzické základní knihy společně s případy, mapou a PDF verzí Investigator’s Handbooku můžete pořídit za 2 320 korun.

Další varianta obsahuje navíc základní knihu ve sběratelské verzi v koženkovém přebalu se stříbrným vzorem a další bonusy jako karty, zástěnu pro vypravěče, kostky nebo miniatury za 4 600 korun. Poslední verze pak obsahuje vše zmíněné z předchozí verze a navíc všech dvanáct knih původních pravidel v pevné vazbě, za což si studio účtuje 12 000 korun. Poštovné bude účtováno až před samotným odesíláním knih a jeho cena by se měla pohybovat kolem 660 korun

Vydání knih je naplánované už na letošní prosinec.

Nejnovější články