RPG ze světa Arkham Horroru myslí na úplné nováčky do her na hrdiny
Novinka zdroj: Edge Studio

RPG ze světa Arkham Horroru myslí na úplné nováčky do her na hrdiny

16. 5. 2024 9:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Stolní hra Arkham Horor je legenda. Je jedno, zda jste ji potkali v podobě deskovky (první, druhé či třetí edici), karetní hry nebo třeba i nového gamebooku. Hlavní je, že jste se s ním pravděpodobně už setkali.

Jak už název napovídá, jeho děj se točí kolem prastarých stvoření, která přivedl k životu slavný spisovatel H. P. Lovecraft spolu s jejich vyznavači a vyšetřovateli, na jejichž bedrech je zastavit všechna ta monstra a ideálně při tom nezešílet. Přesně o to půjde i v chystaném RPG Arkham Horror: The Roleplaying Game.

Největším tahákem kromě slavného zasazení je systém, který chtějí tvůrci napsat tak, aby byl přístupný i pro lidi, kteří se nikdy s hraním RPG nesetkali a ani neznají předchozí hry z jiných žánrů. Vlastně se tak snaží vytvořit ideální vstup do her na hrdiny a pochmurného Arkhamu dvacátých let minulého století. K tomu jim poslouží systém Dynamic Pool a vrchovatý starter set Hungering Abyss.

V krabici startovní sady najdete pět předpřipravených vyšetřovatelů a scénář rozdělený do deseti scén, kde každá by měla zabrat hodinku až dvě. K tomu nechybí mapy, žetony, kostky, zkrácená verze pravidel či karty předmětů a spousta dalšího, co správně nacpaná základní sada má obsahovat.

Hungering Abyss vyjde letos 2. srpna a nabídne nováčkům i fanouškům jiný úhel pohledu na Arkhamské univerzum. Vydavatel zatím neoznámil, kdy vyjdou kompletní pravidla, ale dávalo by smysl co nejdřív k datu vydání starter setu, abyste se od něj mohli odpíchnout k plnohodnotnému zážitku.

Nejnovější články