S novou verzí RPG Outgunned si zahrajete na Laru Croft, Indiana Jonese i Nathana Drakea
Novinka zdroj: Two Little Mice

S novou verzí RPG Outgunned si zahrajete na Laru Croft, Indiana Jonese i Nathana Drakea

6. 6. 2024 14:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Outgunned je RPG od zkušeného studia Two Little Mice, které si dává za cíl přenést akční trháky z filmového plátna k vašemu stolu. Hlavní kniha se obecně zabývá žánrem akčních filmů, ale už v původní crowdfuningové kampani vzniklo nejedno kratší, žánrové rozšíření. Díky tomu si můžete vyzkoušet zabijáky jako vystřižené z Johna Wicka, Vetřelce nebo i Krotitelů duchů.

I když nic z toho samozřejmě není licencované, inspirace je jasná. A teď přichází první velké samostatné rozšíření, které si bere na paškál biče, kobky, klobouky a nacisty s lopatami. Nastal čas stát se akčními archeology a dát si dobrodružné filmy s produktem Outgunned Adventure, který s více než 7 miliony vybraných korun právě boduje na Backerkitu.

Indiana Jones, Mumie, Tomb Raider, Uncharted a mnoho dalších pulpových filmů a her si můžete užít u stolu. Jasně, některé z nich mají vlastní licencovaná pravidla, ale Outgunned se nenechává svazovat konkrétním světem. Stačí se podívat na jednotlivé vzorové postavy v rychlých pravidlech. Hra přináší žánr jako obecnou myšlenku a bere si silné stránky z největších trháků.

Outgunned Adventure zdroj: Two Little Mice

A je jen na vás, jak to pojmete. Pokud někdo nemá rád dinosaury a hrdinky s dvojicí pistolí, nevadí, nemusíte je mít. Pokud chcete nechat biče mimo vaše příběhy a nemáte rádi nacisty, tak je do příběhu nepřidávejte. Je to prostě na vás. Podobně jako v původním Outgunned si prostě berete z žánru, co chcete a potřebujete a co vás baví.

S novou knihou přichází i příběh Fall of Atlantis a další kniha Action Flick Vol 2, která se zabývá jednotlivými hratelnými subžánry. Nechybí ale ani zástěna, pomocné karty nebo speciální kostky. Ty sice nejsou nutné, ale rozhodně je doporučuji.

Outgunned totiž pohání systém Directors Cut a místo hodnoty nebo lpění na konkrétních číslech v něm úspěch určuje sbírání shodných znaků na kostkách, podobně jako kdybyste hráli třeba poker. Oficiální šestistěnné kostky pak na sobě mají právě symboly známé z karet a hra s nimi bude nejen stylovější, ale hlavně přehlednější.

Elektronickou verzi knihy společně s Fall of Antlantis, Action Flick Vol 2 a brožurkou Assistant Director, která vám pomůže vystavět kampaň, pořídíte na Backerkitu za 720 korun. Knihu v pevné vazbě s kostkami a výše zmíněnými dodatky v PDF můžete pořídit za 1 700 korun. Pokud chcete ve fyzické verzi i Action Flick Vol 2 a Fall of Atlantis, musíte sáhnout po úrovni za 3 600 korun, ale dostane k tomu i kostky, zástěnu pro vypravěče, sadu pomocných karet a další hromadu věcí, které se postupně odemykají v v dodatečných cílech.

I když je rozšíření Outgunned Adventure samostatně hratelné (a klidně v sólu), kampaň vrací i možnost koupit původní knihy včetně bonusů z původní kampaně. Za poštovné zaplatíte od 370 do 750 korun podle zvolené edice a plánované doručení knih připadá na konec května 2025.

Nejnovější články