Staňte se kosmonautem, opicí i mutantem v RPG podle filmové ságy Planeta opic
Novinka zdroj: Magnetic Press

Staňte se kosmonautem, opicí i mutantem v RPG podle filmové ságy Planeta opic

28. 6. 2024 11:30 | RPG | autor: Michal Krupička |

Planet of the Apes RPG je oficiální stolní adaptace slavné filmové ságy Planeta opic, která vás vezme na Zemi v budoucnosti, kdy se opice staly vládci světa a lidé jejich otroky. Je to RPG, které běží na modernizovaném D6 systému, ve kterém si zahrajete za různé druhy opic, ztroskotané kosmonauty i třeba mutanty na úrovni kmenového společenství.

Je to prostě RPG, které bere svoji licenci za ten správný konec a nechá vás odehrát si vlastní příběhy ve světě, který milujete, potkáte tu známé postavy a klidně změníte události dané filmy. Ostatně se není čemu divit, když nad projektem dohlíží Andrew E.C. Gaska, který má za sebou RPGčka podle Vetřelce a Terminátora.

Hra je momentálně na Kickstarteru se svou základní knihou, která vás provede pozadím světa, pravidly a nabídne minimálně 24 archetypů pro vaše postavy od vědců přes průzkumníky až po bojovníky. K tomu přidává 7 druhů evolučních cest, kde najdeme právě různé druhy opic, časem cestující astronauty nebo primitivní obyvatele Země budoucnosti. S nimi přichází i bestiář oponentů.

Planet of the Apes RPG zdroj: Magnetic Press

Druhá kniha s názvem The Ansa Files pokrývá původních pět filmů a doprovodné knihy, komiksy a spoustu dalšího. Vlastně vám ukáže, jak převést do hry právě jejich události a postavy, a navíc je doplněná o hromadu oficiálních materiálů, které udělají radost každému fanouškovi.

Kromě toho nechybí ani startovní sada Into the Forbidden Zone se zástěnou pro vypravěče, úvodním dobrodružstvím, pravidly pro nováčky a sadou kostek. Poslední důležitou krabicí, kterou lze v rámci kampaně pořídit, je Ruins of Tommorow., tedy sada 21 miniatur pro vaši hru s doplňujícími balíčky karet.

Úrovní, na kterých můžete přispět, je celkem 13 v různých kombinacích knih, balíčků a prémiových odměn. PDF základní knihy pořídíte za 579 korun případně obě knihy s úvodním boxem v elektronické podobě za 1 390 korun. Základní kniha v pevné vazbě stojí 1 135 korun a za fyzický komplet zaplatíte 3 917 korun. Nechybí ani deluxe edice s pouzdry a očíslovanou plaketkou za 3480 korun.

Dále je tu ještě několikero limitovaných edic například se záložkou podepsanou Andrewem Gaskym a Billem Sienkiewiczem či kovem vyztuženou krabicí, jejichž cena se pohybuje od 11 do 24 tisíc korun. Než se ale rozhodnete investovat takové peníze, můžete si projít přes 80 stránek rychlých pravidel.

K těmto částkám je ještě potřeba přičíst poměrně drahé poštovné pohybující se odhadem dle výsledné váhy balíčku od 1 200 do 1 700 korun a z celkové částky ještě budete hradit daň. Na druhou stranu je potěšující, že hra zamíří do výroby ještě během aktuální kampaně a její doručování podporovatelům by proto mělo proběhnout již letos v září/říjnu. Do konce kampaně zbývají ještě dva týdny a už má na kontě přes 5 milionů korun.

Nejnovější články