V nejprestižnějších cenách stolních RPG bodovaly horory, moderní systémy i stará škola
Novinka zdroj: Ennies

V nejprestižnějších cenách stolních RPG bodovaly horory, moderní systémy i stará škola

27. 8. 2024 11:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Největší RPG ceny Ennies jsou za námi. Hlasy byly spočítány a ceny rozděleny. Ročník 2024 rozhodně vypadá zajímavě, tak se podívejme, co vlastně přinesl a třeba díky tomu získáte inspiraci, co si zahrát o příštím víkendu. Tak vzhůru do toho!

Není třeba chodit kolem horké kaše a rovnou prozraďme, že hlavním vítězem tohoto ročníku se stal Shadowdark. Tohle staromilecké, černobílé RPG plné zatuchlých kobek se ne nadarmo prezentuje jako ideální přechod od Dungeons & Dragons k Old School Renaissance systémům. Kromě ceny za produkt roku si odneslo i cenu za nejlepší pravidla, design a hru. Na paty mu šlapalo akční Outgunned, které skončilo v produktu i hře roku na stříbrné pozici.

Tento ročník překvapil i solidním zastoupením hororových systémů. Třeba nejlepší rozšíření vyhrál Alien se svým Building Better Worlds, který se umístil na druhé příčce i v ceně o nejlepší kartografii. Nejlépe napsané je zase rozšíření Alone Against the Static pro Call of Cthulhu, které dostalo i druhé místo za nejlepší dobrodružství, zatímco první pozici si pro sebe uzmulahra Delta Green se svým God’s Teeth.

A tím ještě nekončíme. Umístili se i námi recenzované hry jako Eat the Reich nebo CBR+PNK: Augmented, zatímco nejlepším vydavatelství bylo zvolené Free League. Na výsledky všech kategorií se můžete podívat na oficiálních stránkách a zjistit tak, do jakého dobrodružství se pustit příště.

Nejnovější články