Vetřelec se vrátí ve druhé edici skvělého RPG od Free League
Novinka zdroj: Free League

Vetřelec se vrátí ve druhé edici skvělého RPG od Free League

9. 8. 2024 10:30 | RPG | autor: Michal Krupička |

Je téměř těžké uvěřit, že populární RPG Alien podle filmové série Vetřelec oslaví v roce 2024 páté výročí. Za tu dobu si ho zamilovala spousta hráčů a i v naší kotlině se pravidelně objevuje na seznamu her, které se hrají na akcích. Pavel pak dal Alienovi v recenzi startertsetu rovnou Zásah! za scénář, atmosféru a nervy drásající one shoty, i když pochybuje o jeho schopnosti utáhnout regulérní kampaň a pravidla nebyla stoprocentní. To se ale brzy může změnit, protože se blíží druhá edice od Free League.

zdroj: Free League

Studio pravidla upraví podle zpětné vazby, kterou sbíralo celých pět let. Čekají nás upravená základní pravidla, nové ilustrace i obsah a nástroje pro hráče i vypravěče. Nová edice navíc bude plně kompatibilní s tou předchozí a samozřejmě nesmí chybět ani nová verze startovací sady, která se opět podívá na hráči oblíbený příběh Hope’s Last Day zasazený na stanici Hadley’s Hope před událostmi druhého filmu.

Navíc přibude i nová krabice s filmově založeným scénářem Rapture Protocol. Ten se vrací ke kořenům filmové série a vžijete se v něm do role posádky vesmírné lodi, která letí doplnit zásoby ke vzdálené kolonii. Co by se asi tak mohlo pokazit? A pokud se vám i tohle zdá málo, nesmutněte. Rapture Protocol totiž dostane vlastní sadu figurek, které pomůžou příběh oživit a budou použitelné i v dalších příbězích.

Víc o druhé edici Vetřelčího RPG se dozvíme letos na podzim, kdy Free League spustí kampaň na Kickstarteru, což nám napovídá, že dřív než v roce 2025 si novinku nezahrajeme.

Nejnovější články