Vy a váš mech budete hledat nový domov v mírumilovné galaxii v sólovém RPG ION Heart
Novinka zdroj: Parable Games

Vy a váš mech budete hledat nový domov v mírumilovné galaxii v sólovém RPG ION Heart

14. 8. 2024 14:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

RPGček s obřími roboty a mechy je spousta, sci-fi taky, takže čím je RPG ION Heart určené pro jediného hráče výjimečné? Tématem! Tentokrát totiž nebudete mlátit další roboty, střílet desítky raket nebo ničit celé flotily. Válka v tomhle vesmíru už skončila, je čas míru a taky čas, kdy si musíte najít nové místo ve světě, který pro vás – a zcela určitě i pro váš stroj – není tak úplně dělaný. Tomuto lákadlu sekunduje průzkum, který teď sami jeden učiníme: co jsme objevili v kampani hry na Backerkitu, kde vybrala  už přes 4 miliony korun?

Rasy vesmíru ION Heart byly ve válce milénia, než je spojila hrozba v podobě Nophilim Colossi – obrovských bytostí toužících pozřít celý vesmír. Jenže i ony byly odražené, ale aliance už zůstala. Teď je na čase celou válečnou mašinerii změnit na něco jiného. Celkovému ladění hry odpovídá i moc povedený grafický styl pravidel.

Vlastně hrajete za dvě postavy, případně v pravidlech najdete dokonce možnost, aby každou z nich ovládal jiný hráč. Vytvoříte si svého hrdinu a jeho stroj, kdy sobě vyberete rasu, povolání a pozadí, zatímco mech, který býval bojovým strojem, se po válce uplatní jako zemědělec, dělník nebo pastevec. Mechy pohání z názvu odvozené ION core, které je zároveň i umělou inteligencí, takže váš mech bude mít vlastní osobnost. Společně vás nečeká žádný velkolepý hlavní úkol, ale budete prostě prozkoumávat planety a hledat místo, kam zapadnete.

Generování světa vypadá velice pěkně. Nejdřív vytvoříte planetu, na ní pak nějaké město nebo jiný druh obydlení a nakonec i zápletku. Ta má několik scén, které můžete navštívit v různém pořadí, které zakončuje finále. Během toho budete samozřejmě vylepšovat svou postavu a mecha. Jak bude váš věrný společník dostávat nová vylepšení, bude si i vzpomínat – na válku, na jeho minulé piloty a zkrátka na to, co ho potkalo, než byl s vámi.

Pro ION Heart jsou k dispozici dvě knihy. Pilots Handbook budete potřebovat určitě, protože v ní jsou všechna pravidla, zatímco Remembrance je rozšíření, které přidává nové příběhy, rasy i varianty pro mechy a planety. Obě knihy jsou ve formátu A5 a pevné vazbě a můžete si k nim pořídit ještě Pilots Logbook, tedy deník na zaznamenávání vašich dobrodružství, myšlenek a pocitů pilota i jeho mecha.

Základní příručku pořídíte v kampani v PDF za 440 korun a ve fyzické verzi za 880 korun. Obě fyzické knihy s deníkem a sadou kostek vychází na 2 350 korun, případně si můžete připlatit ještě víc za mapu planet, misku na kostky a další bonusy, které vám usnadní hru a navodí atmosféru. Ještě je nutné připočíst poštovné v ceně 580 korun a své hry byste se měli dočkat ve třetím čtvrtletí roku 2025. Zároveň vám stačí přihlásit se k newsletteru studia a na oplátku hned dostanete rychlá pravidla k vyzkoušení.

Nejnovější články