Vyšlo RPG The Electric State, které vás vezme do podivné Ameriky roku 1997
Novinka zdroj: Free League

Vyšlo RPG The Electric State, které vás vezme do podivné Ameriky roku 1997

7. 10. 2024 14:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Konečně vyšlo nejnovější RPG ze stájí vydavatelství Free League. Nejedná se o nic menšího než herní adaptaci knihy Simona Stålenhaga The Electric State. Podivuhodná výprava alternativní Amerikou tak může začít a zavést vás až na samotný okraj reality.

RPG běží na systému Year Zero jako většina her od Free League a nechybí mu nové ilustrace přímo od Stålenhaga. Ostatně vizuální stránka příručky vypadá skvěle. Není se taky čemu divit, když je její předlohou příběhový artbook. Dobrou zprávou je, že o pravidla se postaral Nils Hintze, který stál i za Tales From the Loop nebo Vaesenem.

Všechno, co potřebujete ke hraní hry, pak najdete v jediné knize pravidel, která obsahuje i ukázkovou kampaň, díky které se můžete hned vrhnout do alternativního roku 1997, kde americký venkov pokrývají trosky obrovských dronů a dalších pozůstatků proběhlé války.

Budete skupina cestovatelů na výpravě skrz zbytky konzumní civilizace, která spěje ke svému konci. Jak samotná pravidla hlásají, hlavní není cíl, ale cesta, a to jak se vaše postavy během ní pod tíhou zážitků změní.

Zároveň se na internetu konečně objevily i první fotky z chystané filmové adaptace od Netflixu. Hlavních rolí se v ní zhostí Millie Bobby Brown (Stranger Things) a Chris Pratt (Strážci galaxie). Jsou na nich vidět hlavně podivní roboti a několik dalších slavných herců, kteří se ve filmu minimálně mihnou.

Musím se přiznat, že zatím na mě z jednotlivých záběrů moc atmosféra předlohy nedýchá, ale uvidíme, zda se jí nakonec streamovací gigant zhostí se ctí nebo se bude jednat o další z tuctových filmů, kterých je jeho nabídka plná.

Ti, kteří The Electric State podpořili v crowdfundingové kampani nebo předobjednali, už mají dost možná knihu během vydání tohoto článku doma. Ostatní mohou kupovat třeba na oficiálních stránkách vydavatelství, kde stojí 1 200 korun a lze k ní přiobjednat třeba tematickou zástěnu pro vypravěče nebo sadu kostek pro hru.

Nejnovější články