You've Met A Thousand Year Old Vampire je sólové RPG, které vás nechá prozkoumat nebezpečný vztah s upírem
Novinka zdroj: Tim Hutchings

You've Met A Thousand Year Old Vampire je sólové RPG, které vás nechá prozkoumat nebezpečný vztah s upírem

4. 9. 2024 14:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

You've Met A Thousand Year Old Vampire je kromě jednoho z nejdelších názvů pravidel i dalším sólovým RPGčkem od tvůrce hry Thousand Year Old Vampire. Tento duchovní nástupce zrovna vybírá peníze na Backerkitu, kde vás láká na téma upírů a jejich obětí. Pokud rádi odhalujete temnou minulost a potrpíte si i na nějaké ty toxické vztahy, tohle může být přesně kousek pro vás.

Tentokrát se ale místo samotného upíra vžijete do role jeho lidské oběti. Stejně jako v původní hře vám bude vyprávění předkládat výzvy a příkazy a vy z nich budete sestavovat příběh vašeho vztahu s upírem. Může tím vzniknout vlastně jakákoliv vztahová dynamika, od strachu přes lásku až po využívání jednou nebo druhou stranou.

Navíc díky skrytému hodu kostkou, který se porovnává s počtem lebek, které nasbíráte, může příběh kdykoliv skončit. Tyhle mechaniky budou hře dávat vysokou znovuhratelnost. Ostatně na konci můžete dojít i k tomu, že váš protějšek vůbec není upír. Záleží už ale na vás, jak si to všechno poskládáte. Kniha navíc pomáhá i v případě, kdy vás nic nenapadá, radami, jak si s danou situací poradit. Ostatně kniha je pořádný macek, který má přes 600 stran.

U You've Met A Thousand Year Old Vampire se rozhodně vyplatí zmínit i vizuální stránku, protože autor Tim Hutchings strávil hromadu času ničením starých pohlednic, fotek a novin, aby vytvořil koláže pospojované právě z dobových výstřižků a dodal tak knize unikátní ráz, který bezpochyby stojí za to.

Knihu v PDF pak můžete v rámci kampaně pořídit za 370 korun a fyzická verze stojí 1 350 korun. Pokud chcete k fyzické knize ještě vytištěný deník, bude vás komplet stát 1 970 korun. Bohužel je taky potřeba počítat s poštovným v ceně 700 korun a kniha by měla vyjít začátkem roku 2025.

Nejnovější články